Το φθινόπωρο του 2008 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο εμπορικό κέντρο Golden Ηall, με 140 καταστήματα διεθνών επώνυμων σημάτων, που αναπτύσσει η Lamda Development στο πρώην Διεθνές Κέντρο Τύπου (International Broadcasting Center), στο Μαρούσι.

Με πωλήσεις, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 350 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έναντι επενδύσεων 65 εκατ. ευρώ, το κέντρο θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Η διοίκηση της Lamda Development εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με εμπορικές αλυσίδες για ποσοστό περισσότερο από το 90% επί των χωρών του. Η επιτυχία των δυο άλλων εμπορικών κέντρων της Lamda τής δίνει τον “αέρα” των θετικών προβλέψεων, αφού η πορεία των Τhe Μall Athens και Μediterranean στη Θεσσαλονίκη, που εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων κατά 15,04% και 22,17% αντίστοιχα το 9μηνο του 2007, δείχνει ότι οι αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων αλλάζουν προς όφελος των μεγάλων εμπορικών κέντρων.

Η ταυτότητα του νέου κέντρου

Τη διαχείριση του νέου εμπορικού κέντρου, έκτασης 40.000 τμ, θα αναλάβει η διαχειρίστρια του The Μall, ΕCΕ-Lamda. Τα ενοίκια, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίστηκαν “ακριβά” και θα κυμαίνονται γύρω στο 10% του τζίρου των καταστημάτων.

To Golden Hall διαθέτει χώρους προς χρήση (Gross Leasable Area), που αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα. Διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.400 θέσεων σε δύο επίπεδα, καθώς και χώρο γραφείων περίπου 4.500 τμ. Στα 140 καταστήματα που θα φιλοξενεί περιλαμβάνονται καταστήματα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης-υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, κοσμηματοπωλεία, επιλεγμένα εστιατόρια και καφέ, βιβλιοπωλείο, καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, αθλητικά είδη, delicatessen, καταστήματα καλλυντικών, κομμωτήριο, σαλόνι ομορφιάς κά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας με 114 καταστήματα -μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα τρία “καταστήματα-άγκυρες” του εμπορικού κέντρου: η εταιρεία North Landmark SA, τα Notos Galleries Home και ο όμιλος Inditex (ZARA). Η διάθεση του υπόλοιπου προς ενοικίαση χώρου ήδη έχει συμφωνηθεί, ενώ άμεσα αναμένονται οι υπογραφές των συμβολαίων. Στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη υπογράψει περιλαμβάνονται σήματα υψηλής μόδας, όπως τα Tod’s, Hogan, Bally, Marc by Marc Jacobs, Balenciaga, Canali, Kalogirou, Eponymo κά.

H Lamda Development έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του χώρου (40 χρόνια) με την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα, η οποία δύναται να ανανεωθεί κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών για χρονικό διάστημα έως και 6 έτη. Στο υπόλοιπο τμήμα του κτηρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να δημιουργήσει το Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και το Διεθνές Μουσείο Κλασικού Αθλητισμού, διαμορφώνοντας έτσι ένα πολιτιστικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα.