Η αμερικανική αλυσίδα fast food McDonald’s δεν έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο “Big Mac” για προϊόντα πουλερικών (Big Mac Chicken), σύμφωνα με την απόφαση του δεύτερου ανώτατου ευρωπαϊκού δικαστηρίου, χθες την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Το Reuters αναφέρεται σε «μερική» νίκη της ιρλανδικής ανταγωνίστριας αλυσίδας fast food Supermac’s όσον αφορά στη μακροχρόνια διαμάχη για τα εμπορικά σήματα.

Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Supermac’s το 2017 να ανακαλέσει τη χρήση του ονόματος Big Mac από τη McDonald’s, το οποίο η αμερικανική εταιρεία είχε καταχωρίσει το 1996 για προϊόντα κρέατος και πουλερικών και για υπηρεσίες που παρέχονται σε εστιατόρια.

Σημειώνεται ότι το European Union Intellectual Property Office (EUIPO) είχε απορρίψει την αίτηση ανάκλησης της Supermac’s και είχε επιβεβαιώσει τη χρήση του όρου από τη McDonald’s για μπέργκερ με κρέας και κοτόπουλο, ωθώντας την ιρλανδική εταιρεία να αμφισβητήσει την απόφαση.

Χθες, το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της McDonald’s και μερικώς ακύρωσε και τροποποίησε την απόφαση της EUIPO. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι δικαστές αποφάσισαν: «Η McDonald’s χάνει το εμπορικό σήμα Big Mac στην ΕΕ όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter