Πέρασαν 35 χρόνια από το 1976, όταν εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστηµα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Tα καταστήµατα της εταιρείας αυξήθηκαν προοδευτικά µε κάλυψη σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Σήµερα διαθέτει 208 καταστήµατα και πάνω από 5.300 εργαζοµένους.

Διαθέτοντας το µεγαλύτερο δίκτυο καταστηµάτων µεταξύ των αλυσίδων σούπερ µάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, ο όµιλος καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νοµούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας µε 191 σούπερ µάρκετ και 17 cash & carry, συνολικής έκτασης πάνω από 180.000 τµ. Από αυτά, τα 101 λειτουργούν µέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή του νοµού Θεσσαλονίκης. Ο όµιλος έχει 3 πρατήρια βενζίνης και 1 συνεδριακό κέντρο, ενώ διαθέτει 2 κεντρικές αποθήκες, µία στη Θέρµη και µία στην Ξάνθη µε 30.000 τµ συνολική κάλυψη, από όπου µε τον ιδιόκτητο στόλο των 100 οχηµάτων διακινεί τα προϊόντα στο δίκτυο καταστηµάτων του.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ένταξη των µικρών καταστηµάτων τροφίµων στη Β. Ελλάδα (ήδη ξεπέρασαν τα 500 µέλη στο δίκτυο Express Market, που ενοποιεί τα ανεξάρτητα καταστήµατα λιανικής κάτω από την οµπρέλα του οµίλου Μασούτης).

Η εταιρεία Μασούτης φροντίζει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισµό και τις εγκαταστάσεις της για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Έχει επίσης αναβαθµίσει την επικοινωνία της µε το καταναλωτικό κοινό, θέτοντας σε λειτουργία την «Ανοιχτή Γραµµή Καταναλωτή» καλώντας το 800 11 803 803 χωρίς χρέωση 24 ώρες το 24ωρο.

Παράλληλα, στο www.masoutis.gr µπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες και πολύ χρήσιµα στοιχεία για την επιχείρηση, καθώς και προσφορές που ισχύουν καθηµερινά. Αναφορικά µε τα νωπά προϊόντα που φτάνουν στο τραπέζι του καταναλωτή, ο όµιλος Μασούτης, είναι σε θέση να εγγυηθεί την ποιότητα των τροφίµων που διαθέτει στα καταστήµατά του. Για το λόγο αυτό διαθέτει ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης, διαλογής, επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος, νωπών λαχανικών και φρούτων που στεγάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οµίλου και έχει πιστοποιηθεί για την εφαρµογή συστήµατος διαχείρισης ασφάλειας τροφίµων HACCP σύµφωνα µε το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 (ηµ. έκδοσης 18-7-2007).

Επίσης ο όµιλος έχει πιστοποιηθεί για την εφαρµογή συστήµατος ΗACCP για την αποθήκευση & λιανική πώληση των τροφίµων σύµφωνα µε τις Γενικές Αρχές Υγιεινής των τροφίµων και τις απαιτήσεις του Codex Alimentarius.

Το καταναλωτικό κοινό επιβραβεύει αυτήν την προσπάθεια και δείχνει επίσης εµπιστοσύνη στα προϊόντα που λανσάρει η εταιρεία µε την επωνυµία Mr Grand. Τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν διαρκώς µία αυξανόµενη ζήτηση γεγονός που οφείλεται στην ποιοτική υπεροχή που διαθέτουν σε συνδυασµό µε την εξαιρετικά ανταγωνιστική τους τιµή. Σήµερα, η εταιρεία λανσάρει πάνω από 850 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, µε σκοπό να αναπτυχθεί σε όλες τις βασικές κατηγορίες.

Τα σούπερ µάρκετ Μασούτης, επεκτείνοντας τη φιλική σχέση που καλλιεργούν µε το καταναλωτικό κοινό, εφαρµόζουν εδώ και 10 χρόνια προγράµµατα πιστότητας, λανσάροντας την κάρτα µέλους µε την επωνυµία Mas Club Card. Κάτοχοι της κάρτας µπορούν να γίνουν, όλοι οι καταναλωτές χωρίς καµµία οικονοµική επιβάρυνση και να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις και τα άλλα προνόµια που τους προσφέρει. Ο αριθµός των µελών της Mas Club Card σήµερα ξεπερνά τις 911.000 εγγραφές.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1992:
Τον Ιούλιο του 1992 µεταβιβάστηκαν στον όµιλο Μασούτης 5 καταστήµατα Φθηνή Αγορά στην περιοχή της Καβάλας.
1998: Η εταιρεία επεκτείνεται και ανοίγει 5 νέα καταστήµατα, µεταξύ των οποίων και το Grand Καλαµαριάς.
1999: Ολοκληρώνεται η µεγάλη εξαγορά των αλυσίδων Αφοί Μπίσκα και Δύο Άλφα µε 53 καταστήµατα.
2001: Η εταιρεία προχωράει στην εξαγορά της αλυσίδας Άλφα Δέλτα µε έδρα τη Θεσσαλονίκη (39 καταστήµατα).
2005: Στο δυναµικό προστίθεται το κατάστηµα Grand Μασούτης στο εµπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
2009: Η εταιρεία εξαγόρασε την Πασχαλίδης ΑΕΕ στην Κατερίνη (7 σούπερ µάρκετ) και τη Γ. Γεωργάκος & ΣΙΑ ΕΕ (3 σούπερ µάρκετ). Στο τέλος του έτους, εγκαινιάστηκε το πρώτο πράσινο κατάστηµα Μασούτης στη Χλόη Καστοριάς.
2011: Νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics στο Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης, µία επένδυση περίπου 40 εκατ. ευρώ.