Στα 16,15 εκατ. ευρώ έφτασαν τα περσινά ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της μεγαλύτερης βορειοελλαδικής λιανεμπορικής αλυσίδας Μασούτης, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με τα κέρδη του 2006, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της, κ. Διαμαντή Μασούτη. Παράλληλα, και ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το ίδιο διάστημα κατά 7,5%. Ο κ. Μασούτης δηλώνει, επίσης, πως η άνθηση των οικονομικών μεγεθών συνεχίζεται και το 2008, καθώς τον Ιανουάριο η αύξηση των πωλήσεων ήταν της τάξης του 7,87% και τον Φεβρουάριο 10,47%. Ουσιαστικά, η Μασούτης υπερκαλύπτει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει και για το φετινό έτος. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Μασούτη καταθέτει μέχρι το τέλος Απριλίου αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ, καθώς την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η αποτύπωση των μεγεθών και των παγίων του κατά τα ΔΛΠ (Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα).

Στον επενδυτικό τομέα δαπανήθηκαν πέρσι περίπου 27 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων καταστημάτων, αγορά ακινήτων και προμήθεια εξοπλισμού. Επίσης, φέτος ξεκινά επένδυση 36,5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου logistics center της Μασούτης στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, σε ακίνητο 145 στρεμμάτων και με καλυμμένη επιφάνεια 60.000 τμ. Πρόσφατα, η εταιρεία λειτούργησε κατάστημά της στην περιοχή της Φλώρινας, αλλά και cash & carry στα Γιαννιτσά. Επιπλέον, η «Μασούτης» ενδυναμώνει την παρουσία της στη Λάρισα, όπου στο υφιστάμενο κατάστημά της προσθέτει σύντομα και ένα δεύτερο, καθώς ενοικίασε σχετικές εγκαταστάσεις.

Κύριος ανάδοχος στη διαδικασία εισαγωγής της Μασούτης στο ΧΑΑ είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ η αποτίμηση της βορειοελλαδικής αλυσίδας εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ Στόχος της εισαγωγής της είναι η χρηματοδότηση ενός σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, ύψους έως 100 εκατ. ευρώ, αλλά και η αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια λιανεμπορική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να αποκλείεται η υλοποίηση επεκτατικών σχεδίων της Μασούτης, ακόμη και με εξαγορές, προς την περιοχή της Νότιας Ελλάδας, όπου μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσία.