Εμμένει η Market In στη στρατηγική δυναμικής επέκτασης του δικτύου της, με σκοπό την ταχεία γεωγραφική εξάπλωσή του. Στο πλαίσιό της, η εταιρεία δραστηριοποιείται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις. Σε αυτήν της ίδρυσης νέων ιδίων καταστημάτων και στην κατεύθυνση της εξαγοράς μικρών τοπικών αλυσίδων. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της το 2018 εμφάνισε ανάπτυξη και σε συγκρίσιμη βάση και αθροιστικά.

Για το επόμενο διάστημα η διοίκησή της σχεδιάζει την ίδρυση 15 έως 17 νέων καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία τα δύο τελευταία χρόνια έχει στρέψει με ιδιαίτερη ένταση το επενδυτικό ενδιαφέρον της, θεωρώντας ότι προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξή της. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα η Market In εγκαινίασε τη λειτουργία ενός νέου καταστήματός της στην Αριδαία, ενώ άμεσα σχεδιάζει τη δημιουργία και νέων σούπερ μάρκετ. Εξάλλου, σημειώνεται ότι η αλυσίδα ήδη διαθέτει ισχυρή παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης με 11 καταστήματα, όπως και ευρύτερα στο νομό της συμπρωτεύουσας, όπου η δύναμη του δικτύου της περιλαμβάνει 24 εμπορικές μονάδες. Ο στόχος της είναι μέσα στη διάρκεια του 2019 ο αριθμός των σούπερ μάρκετ της επωνυμίας της στη Βόρεια Ελλάδα να φτάσουν τα 30 έως 35. Παράλληλα, η διοίκηση της Market In επεξεργάζεται πρόγραμμα επεκτατικών πρωτοβουλιών και στο νότο της χώρας, ειδικότερα στην Πελοπόννησο. Την περίοδο αυτή στη Σπάρτη εγκαινιάζει τη λειτουργία των δύο πρώτων καταστημάτων της επωνυμίας της. Γενικότερα ο σχεδιασμός της προβλέπει την ίδρυση συνολικά 8 νέων σούπερ μάρκετ στο Νομό Λακωνίας. Σε κάθε περίπτωση τα επεκτατικά σχέδιά της περιλαμβάνουν και την Αττική, όπου το ερχόμενο διάστημα πρόκειται να προχωρήσει στην οργάνωση και εγκαινίαση της λειτουργίας πέντε νέων σούπερ μάρκετ. Σχετικά με τη δράση της στο πεδίο των εξαγορών, η αλυσίδα φροντίζει να διατηρεί τεταμένη την προσοχή της στο κυνήγι ευκαιριών, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εκδήλωση των φιλοδοξιών της στην αγορά του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη διαπραγματεύεται με τοπικές αλυσίδες νέες συμφωνίες εξαγορών, δίχως ωστόσο να είναι γνωστό ποιες είναι αυτές και σε ποιες περιοχές της χώρας δραστηριοποιούνται. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη στο ενεργητικό της αρκετές εξαγορές, όπως της Λιάσκος, της Άλιμεντα Nova και της Φιλία.

Ανοδικά τα βασικά μεγέθη της εταιρείας
Επισημαίνεται ότι η ταχεία επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της Market In της εξασφαλίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως και αύξηση του μεριδίου της στην κλαδική αγορά υπό συνθήκες που, κυρίως την τελευταία τριετία, χαρακτηρίζεται από έντονες τάσεις συγκέντρωσης στην κορυφή της πυραμίδας. Πιο αναλυτικά, το 2017 ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας αυξήθηκε στο επίπεδο των 252 εκατ. ευρώ έναντι 210 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Ανοδικά κινήθηκε και το 2018, οπότε κατέγραψε σε συγκρίσιμη βάση ανάπτυξη της τάξης του 5% σε σχέση με το 2017, ενισχυμένος εν συνόλω κατά 18%. Η αξία των εσόδων της διαμορφώθηκε στα 297 εκατ. ευρώ, ενώ η χρονιά έκλεισε για την αλυσίδα ακόμα για μια χρονιά με θετικό καθαρό αποτέλεσμα. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2018 η Market In διέθετε δίκτυο συνολικά 185 σούπερ μάρκετ, εκ των οποίων τα 12 εγκαινιάσθηκαν στη διάρκεια του 2018.