Μάλιστα, τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Market In είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει την εξαγορά αλυσίδας έξι καταστημάτων με παρουσία στην Αθήνα και ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 5 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Market In ευελπιστεί ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει καταλήξει θετικά στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, συνεχίζει να αναπτύσσεται με καινούργια καταστήματα. Φέτος, δημιούργησε τρία νέα, με έδρες την Κυψέλη, το Περιστέρι και τη Δάφνη. Σήμερα, το δίκτυό της απαρτίζεται από 65 καταστήματα, που απασχολούν συνολικά 1.200 εργαζόμενους. Το 2007 κατέγραψε κύκλο εργασιών περί τα 110 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι η χρονιά της θα κλείσει με ανάπτυξη περίπου 9% έως 10%.

Οι μέτοχοι και τα στελέχη τής Market In δεν επαναπαύονται στις δραστηριότητές τους στον χώρο του λιανεμπορίου. Πρόσφατα, προχώρησαν στην ολοκλήρωση μιας μεγάλης επένδυσης στον τομέα των logistics, ολοκλήρωσαν δύο μικρά project στην αγορά της ενέργειας, σύντομα αναμένεται να αρχίσουν μια ακόμη σημαντική επένδυση στον ίδιο τομέα, ενώ προετοιμάζονται και για την είσοδό τους στον χώρο των παραγωγικών επιχειρήσεων. Ας δούμε, όμως, αναλυτικότερα τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της Market In:

Πολυσχιδής δράση

Σε ό,τι αφορά στην αγορά των logistics, η εταιρεία οργάνωσε κέντρο αποθήκευσης προϊόντων, έκτασης περίπου 17.000 τμ, με έδρα στο Μαρκόπουλο, το οποίο οικοδομήθηκε σε οικόπεδο 45 στρεμμάτων, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και κόστισε συνολικά περί τα 13 εκατ. ευρώ. Το κέντρο ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Market In, η οποία φέρει την επωνυμία «Keep & Pick» και φιλοδοξεί να καλύψει, πλέον των αναγκών αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων προς τα καταστήματα της μητρικής εταιρείας, τις ανάγκες τρίτων επιχειρήσεων. Το εν λόγω κέντρο τέθηκε σε λειτουργία στις 30 Ιουνίου, ενώ στα τέλη τού έτους οι εγκαταστάσεις του θα φιλοξενήσουν και τη διοίκηση της Market In.

Στον ενεργειακό τομέα η Market In ήδη επένδυσε κεφάλαια για τη δημιουργία δύο συστημάτων παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας, που βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν συνολική ισχύ 40 KW. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν αποκλειστικά για τις ανάγκες καταστημάτων της Market In και χρηματοδοτήθηκαν από ίδια κεφάλαια. Παράλληλα, προγραμματίζει και μια άλλη μεγάλη επένδυση, πάντα στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, για την παραγωγή ενέργειας συνολικής ισχύος 3 MW. Αφορά σε ένα Ενεργειακό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο θα απαιτήσει επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ. Για το έργο, που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής αίτησης από τις αρμόδιες αρχές. Το Ενεργειακό Πάρκο θα συνδεθεί με τα δίκτυα της ΔΕΗ, προκειμένου να τα τροφοδοτεί με παραγόμενη ενέργεια, την οποία θα διαχειριστεί ο ΔΕΣΜΗΕ. Η επέκταση της Market In στον ενεργειακό τομέα θα υλοποιηθεί επίσης μέσω θυγατρικής της, της οποίας θα ελέγχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της Market In είναι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο παραγωγικής εταιρείας της αγοράς των τροφίμων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η προώθηση του σχετικού project δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον.