Μία ακόμη απώλεια μέτρησε ο όμιλος αγορών ΕΛΟΜΑΣ, μετά την αποχώρηση της Market In από τους κόλπους του. Η εταιρεία ανακοίνωσε ως βασικό λόγο τη διαφωνία της με τις στρατηγικές αποφάσεις του ομίλου.

Στελέχη της Market In δήλωσαν στο greekretail.gr ότι η έξοδος της εταιρείας από τον ΕΛΟΜΑΣ ήταν μονόδρομος, αφού όπως είπαν, “δεν εξασφαλίζει προοπτικές ανάπτυξης στις εξελισσόμενες εταιρείες”, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εντός του έτους η Market In να συμμετάσχει σε νέα πρωτοβουλία, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου σχήματος στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερα για τα σχέδιά τους, αρκέσθηκαν να διευκρινίσουν ότι δεν είναι στις προθέσεις τους η δημιουργία ενός ακόμη ομίλου αγορών.

Οι εξελίξεις θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι άμεσες, δεδομένου ότι η Market In δεν προσχώρησε σε κάποιον από τους υπόλοιπους ομίλους αγορών. Από την πλευρά τους, στελέχη του ΕΛΟΜΑΣ σχολίασαν απλώς ότι η εταιρεία θεωρεί ότι ανεξάρτητη μπορεί να επιτύχει καλύτερο καθεστώς παροχών από τους προμηθευτές της.

Υπενθυμίζεται ότι η Market In και κατά το παρελθόν είχε εγκαταλείψει τον ΕΛΟΜΑΣ, προκειμένου να συγκροτήσει με άλλες αλυσίδες του κλάδου (που επίσης αποχώρησαν από τον ίδιο όμιλο) τον όμιλο αγορών Σύμμετρον, απ’ όπου, ωστόσο, αποχώρησε επανερχόμενη στον ΕΛΟΜΑΣ. Παλαιότερα, υπήρξε μέλος του ομίλου αγορών Αστέρας.