Με την προσοχή της εστιασμένη στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η Market In και, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει ως έχει και το διάστημα που ακολουθεί, καθώς έχει πλέον εντάξει στον επενδυτικό της σχεδιασμό την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση της αλυσίδας εξετάζει σοβαρά το σενάριο να επενδύσει σε κέντρο logistics στην περιοχή, ώστε να υποστηρίζει αποτελεσματικότερα το υπό διαμόρφωση τοπικό δίκτυό της.

H πρώτη επενδυτική εξόρμηση της Market In στη Βόρεια Ελλάδα αφορά στην οργάνωση και λειτουργία περίπου 15-20 σούπερ μάρκετ, όλων προερχομένων από το δίκτυο της Αφοί Καρυπίδη. Πάντως, κάθε κατάστημα από αυτά που εντάσσεται στο δυναμικό της Market In, δεν αποτελεί, τυπικά τουλάχιστον, διάδοχη κατάσταση της Αφοί Καρυπίδη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του σελφ σέρβις, η διοίκηση της Market In συμφωνεί την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων χώρων πώλησης υπογράφοντας νέα συμβόλαια ενοικίασης με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, οι οποίοι, έχοντας μείνει οικονομικά ακάλυπτοι από την Αφοί Καρυπίδη, προβαίνουν σε διαδικασίες έξωσής της από αυτά. Υπό αυτή την έννοια τα καταστήματα που σχεδιάζει να στεγάσει στους εν λόγω χώρους η Market In, όπως κι άλλοι ανταγωνιστές της, δεν φέρουν τα βάρη της Αφοί Καρυπίδη.

Το σχέδιο επέκτασης του δικτύου
Σύμφωνα με το σχεδιασμό δράσης της Market In στη Βόρεια Ελλάδα, άμεσα θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη δύο σούπερ μάρκετ, ενώ αναζητά την έδρα ενός τρίτου. Στο μεταξύ, το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου εγκαινίασε στη Χαλκιδική ένα σούπερ μάρκετ έκτασης 1.000τμ, με 80 θέσεις parking, που προσφέρει την πλήρη γκάμα προϊόντων της εταιρείας.

Μέσα στο καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί η λειτουργία και του καταστήματός της στην Κατερίνη, ενώ στο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου πρόκειται να γίνει η μεγάλη εξόρμηση της εταιρείας στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου, όπως υπολογίζεται, θα είναι έτοιμα προς λειτουργία τα περισσότερα από τα 15-20 καταστήματα, που εγγράφονται στο επενδυτικό πλάνο της αλυσίδας. Σημειώνεται ότι σχετικά πρόσφατα η Market In εγκαινίασε τρία σούπερ μάρκετ στον Βόλο –ένα στην περιοχή Αρμυρού πριν το Πάσχα και δύο μέσα στην πόλη του Βόλου, στο κέντρο της και την περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Αναφορικά με την επέκταση γενικότερα του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, η διοίκησή της μαθαίνουμε ότι εξετάζει την οργάνωση ενός σούπερ μάρκετ στα νότια προάστια της Αθήνας, ενώ συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος ανακαινίσεων παλαιότερων καταστημάτων της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, μέχρι το τέλος του έτους η αλυσίδα θα αριθμεί συνολικά 180 σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Market In στη Βόρεια Ελλάδα, στο διάστημα που έπεται του Αυγούστου, μετά από μελέτη των επιδόσεων των τοπικών καταστημάτων, θα αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση και με τι ένταση θα κλιμακώσει το επενδυτικό της πλάνο.

Στο μεταξύ, διερευνά τις εναλλακτικές λύσεις που έχει προκειμένου να οργανώσει κέντρο logistics στη Θεσσαλονίκη, ώστε να υποστηρίξει οικονομικότερα και αποδοτικότερα το δίκτυο πωλήσεων, που ήδη οργανώνει στην ευρύτερη περιοχή. Πληροφορίες αναφέρουν ως πολύ πιθανό η εταιρεία να επενδύσει κεφάλαια, με σκοπό την εξαγορά εγκαταστάσεων στην περιοχή για την οργάνωση ιδιόκτητων υποδομών.