Στην πολιτική της ταχείας επέκτασης του δικτύου της, με στόχο να πετύχει τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν γεωγραφική κάλυψη σε όλη τη χώρα, επενδύει η Market In. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της αλυσίδας αποφάσισε πρόσφατα να επενδύσει στη Λακωνία, ενώ ανάλογο εγχείρημά της βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, στο στόχαστρο της Market In μπήκε μέρος του πτωχευμένου τοπικού δικτύου λιανικής Καραγιάννης και ειδικότερα οκτώ ακίνητα που στέγαζαν καταστήματα της εν λόγω εταιρείας, τα οποία η Market In ενοικίασε κατόπιν συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες τους. Κατά τις ίδιες πηγές, στις προθέσεις της εταιρείας είναι να διαμορφώσει τα συγκεκριμένα καταστήματα κατά τα πρότυπα της λειτουργίας των σούπερ μάρκετ της μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι θ’ ανοίξουν τις πόρτες τους στο τοπικό κοινό το αργότερο έως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Μαθαίνουμε ότι πιθανώς η Market In στο επόμενο διάστημα θα προβεί στην ενοικίαση κι άλλων ακινήτων, στα οποία στο πρόσφατο παρελθόν στεγάζονταν σούπερ μάρκετ της Καραγιάννης. Σημειώνουμε ότι η τελευταία κατείχε δίκτυο 15 σούπερ μάρκετ. Κατέρρευσε πριν από το καλοκαίρι μη αντέχοντας την πίεση του ανταγωνισμού.

Στο μεταξύ, η Market In, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου της στη Λακωνία, συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος του χρόνου θα διαθέτει 10 σούπερ μάρκετ μέσα στη βορειοελλαδική πρωτεύουσα και συνολικά 18 στο νομό της. Η λειτουργία του τελευταίου καταστήματος της αλυσίδας στην περιοχή εγκαινιάστηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του Δεκεμβρίου, στη Σκύδρα.

20 νέα καταστήματα το 2019
Φέτος η Market In οργάνωσε και εγκαινίασε τη λειτουργία συνολικά οκτώ νέων σούπερ μάρκετ, που εδρεύουν στο Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα και το Νυδρί, ανεβάζοντας, έτσι, τον αριθμό των καταστημάτων του δικτύου της σε 185. Το 2019 η εταιρεία προγραμματίζει την ίδρυση 20 ακόμη νέων σούπερ μάρκετ, οπότε το δίκτυό της θα φτάσει τις 205 εμπορικές μονάδες.

Στη λίστα των υπό δημιουργία καταστημάτων της εταιρείας μέσα στον καινούργιο χρόνο περιλαμβάνονται πέντε ή έξι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι άλλα τόσα στο υπόλοιπο του νομού της. Επίσης, στο ετήσιο πλάνο της για το 2019 προβλέπονται είκοσι ανακαινίσεις παλαιών σούπερ μάρκετ της αλυσίδας, δηλαδή όσες πραγματοποίησε και στη διάρκεια του 2018.

Με το επιθετικό επενδυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί η Market In, σύμφωνα με σχόλιο παράγοντα της εταιρείας, αυτή καταφέρνει να απορροφά τις πιέσεις που δέχεται από τον ανταγωνισμό της, κυρίως λόγω της δραστηριοποίησης του πανελλήνιου δικτύου, άλλοτε, της Μαρινόπουλος υπό το σήμα Σκλαβενίτης. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο η διοίκησή της εκτιμά πως η φετινή χρονιά θα κλείσει για την εταιρεία με άνοδο κύκλου εργασιών περίπου κατά 3,5 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2017, στα 285 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στο εν λόγω μέγεθος δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα των λοιπών δραστηριοτήτων του ομίλου, δηλαδή από την αγορά ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα), την παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών (θερμοκήπια) και τον εκθεσιακό χώρο του ομίλου στην Παιανία (ΜΕΚ Παιανίας).