Τον αισιόδοξο στόχο να έχει φέτος ανάπτυξη τζίρου 10%, σε πείσμα των δυσκολιών που περνά η αγορά του κλάδου, διατηρεί η Market In, θεωρώντας ότι η επίδοση μιας τέτοιας κλίμακας είναι εφικτή για δύο βασικά λόγους. Πρώτον, διότι το δίκτυό της επεκτείνεται συνεχώς με νέα καταστήματα και δεύτερον, διότι τις τελευταίες εβδομάδες αναβάθμισε πλήρως την κάρτα πιστότητας Daily Cart, μέσω της οποίας προσδοκά γενικότερα την αναθέρμανση εσόδων.

Παράγοντες τη εταιρείας σημειώνουν ότι η συμμετοχή των νέων καταστημάτων στην ανάπτυξη της αλυσίδας είναι μεγάλη. Ήδη το δυναμικό της Market In περιλαμβάνει πλέον 154 σούπερ μάρκετ. Το τελευταίο εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου στην Κατερίνη. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι έως το τέλος του έτους το δίκτυό της θα αριθμεί περί τις 170 εμπορικές μονάδες. Οι περισσότερες από τις νέες μονάδες που εντάσσονται στους κόλπους της αλυσίδας, προέρχονται από το δίκτυο της Αφοί Καρυπίδη, το οποίο φυλλορροεί, οδηγούμενο σε αναπότρεπτο τέλος.

Όπως έχουμε ήδη γράψει στο σελφ σέρβις, πρόκειται για καταστήματα που υπάγονται συν τω χρόνω στον έλεγχο της Market In, μετά τη σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία φιλοξενούνταν τα εν αργία πλέον σούπερ μάρκετ της Αφοί Καρυπίδη, κατά τρόπο, δηλαδή, που η Market In γίνεται «κληρονόμος» των εμπορικών πόστων της βορειοελλαδικής αλυσίδας, χωρίς να «κληρονομεί» τα χρέη της (μισθούς, ενοίκια, εισφορές σε ταμεία κ.ά.).

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η DAILY CART
Στο μεταξύ, η Market In ολοκλήρωσε επιτυχώς την πλήρη αναβάθμιση της κάρτας πιστότητας Daily Cart. Μέσω αυτής οι πελάτες της απολαμβάνουν μια σειρά από δώρα, τα οποία εξασφαλίζουν με πόντους που κερδίζουν βάσει των αγορών τους, αλλά και εκπτώσεις και δωροεπιταγές, όπως και δώρα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, που τα διεκδικούν συμμετέχοντας σε κληρώσεις κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων πλέον καταστημάτων.

Με την αναβάθμιση της κάρτας πιστότητας η Market In εξασφαλίζει αμφίδρομη επικοινωνία με τους πελάτες της. Σημειώνουμε ότι η διαχείριση της εν λόγω κάρτας γίνεται πλέον καθ’ ολοκληρίαν ηλεκτρονικά. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Market In κατήργησε την υποβολή της έντυπης αίτησης για τη χορήγηση της Daily Cart, ενώ οι χρήστες της έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις παρεχόμενες προσφορές ή άλλες ενέργειες μάρκετινγκ, για τους πόντους ή τα δώρα που κερδίζουν, άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο.

Για την απόκτηση της Daily Cart ο καταναλωτής δίνει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, εξασφαλίζοντας μέσω αυτού πρόσβαση στην κάρτα, την οποία δεν χρειάζεται, έτσι, να έχει κατ’ ανάγκη μαζί του, όταν ξεκινάει για τα ψώνια του. Σημειώνεται ότι η αναβαθμισμένη Daily Cart εφαρμόσθηκε πιλοτικά τον περασμένο Ιανουάριο. Στο μεσοδιάστημα η εταιρεία αξιολόγησε τη χρήση της, κάνοντας τις σχετικές προσαρμογές. Πλέον η εφαρμογή της επεκτάθηκε στο σύνολο του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας.

Κατά τις πρώτες 40 ημέρες από τη χορήγηση της αναβαθμισμένης Daily Cart (επαναλανσαρίσθηκε στα τέλη του Απριλίου) στο σύστημα συμβλήθηκαν πάνω από 21.500 καταναλωτές, οι περισσότεροι νέοι. Όμως, υπήρξαν και αρκετοί κάτοχοι της παλαιάς κάρτας που ζήτησαν την ανανέωσή της. Σήμερα οι ενεργοί χρήστες της Daily Cart υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τους 100.000. Πλέον η αλυσίδα προσβλέπει στην αύξηση του συνολικού αριθμού των χρηστών, μεταφέροντας τους χρήστες της παλαιάς κάρτας στη νέα.