Τον Μάιο ολοκληρώθηκε η εξαγορά των 18 καταστημάτων της αχαϊκής αλυσίδας Κρόνος-Ν. Καρακίτσος ΑΕΒΕ από τη Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά τη σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Κρόνος θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο του δικτύου της Μαρινόπουλος. Αντίστοιχα, τον ίδιο μήνα ολοκληρώθηκε και η μεταβίβαση του 51% της Cretan Retail Management Παντοπωλεία Κρήτης ΑΕ στη Μαρινόπουλος, βάσει της οποίας η δεύτερη αναλαμβάνει τη διοίκηση της πρώτης, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και υποστήριξη 98 συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ επωνυμίας CRM Αριάδνη στην Κρήτη.

Με την ολοκλήρωση των δύο συμφωνιών η Μαρινόπουλος διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την επικράτεια –τα 139 εξ αυτών στην Κρήτη. Εξάλλου, η Μαρινόπουλος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία επίπλων Δρομέας, της οποίας τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη Μαΐου από 14 Carrefour σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο και Ρόδο.