Έξι νέα καταστήματα franchise άνοιξε από τις αρχές του έτους ως τον Ιούλιο η Μαρινόπουλος, επιμένοντας στην ανάπτυξη του δικτύου δικαιόχρησης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της. Με τις έξι νέες μονάδες, το δυναμικό της εταιρείας αυξήθηκε στα 298 καταστήματα franchise.

Ειδικότερα, η εταιρεία εγκαινίασε δύο Carrefour Express, ένα στην Αθήνα 350τμ και ένα στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο 500τμ. Επίσης, τέσσερα καταστήματα Carrefour Μαρινόπουλος, στις Φέρες Έβρου 750τμ, στην Αρτάκη Ευβοίας 400τμ, στον Πύργο Μονοφατσίου στο Ηράκλειο Κρήτης 400 τμ και στην Αρκαδία 400τμ. Στα εν λόγω καταστήματα, για τη λειτουργία των οποίων εφαρμόζεται ένα νέο άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο franchise προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των franchisees, απασχολούνται 47 εργαζόμενοι.

Η αλυσίδα διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο franchise 80 καταστημάτων Carrefour Express, 34 Carrefour Μαρινόπουλος, 90 Smile και 94 ΟΚ! Anytime Markets. Σημειώνεται ότι μία από τις πέντε σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε πρόσφατα η Μαρινόπουλος στη φετινή απονομή των σέλφ σέρβις Excellence Awards αφορούσε το βραβείο στην κατηγορία franchise, για το δίκτυο των 300 καταστημάτων της.

Σε ό,τι αφορά τις προωθητικές ενέργειες της αλυσίδας, αναφέρουμε πως μεταξύ 29 Αυγούστου και 21 Σεπτεμβρίου, για κάθε σχολική τσάντα που αγόραζαν οι πελάτες της Μαρινόπουλος με την κάρτα Club, κέρδιζαν επιστροφή σε δωροεπιταγή ίση με το 25% της αξίας της για τις επόμενες αγορές τους σε βασικά είδη.