Στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου εντάχθηκε πρόσφατα ένα επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Μανιτάρια Κεχαγιά», συνολικού επιλέξιμου κόστους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Γεωργίου Εμμανουήλ, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της γενικής επιχειρηματικότητας το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας που αφορά στην ίδρυση μονάδας παραγωγής μανιταριών με βιομηχανικό τρόπο στο Κιλκίς. Η ενίσχυση που θα λάβει η «Μανιτάρια Κεχαγιά» για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 3.471.750 ευρώ, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, ήτοι 45% επί του συνολικού επιλέξιμου κόστους.

Σταθερή ανάπτυξη
Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1988, όταν ακόμα η πώληση φρέσκων μανιταριών δεν ήταν διαδεδομένη στην Ελλάδα, και το 1997 δημιούργησε μια πρότυπη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής λευκών μανιταριών, ενώ την ίδια χρονιά πέτυχε την πρώτη της μεγάλη συνεργασία που έφερε τα μανιτάρια της εταιρείας και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πέραν της εστίασης. Το 2000 πραγματοποίησε τις πρώτες της εισαγωγές από Ολλανδία και Ιταλία για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ενώ το 2007 ξεκίνησε τις εισαγωγές και από την Πολωνία.

Το 2012 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην Αθήνα, ενώ την επόμενη χρονιά εισήλθε στο χώρο της παραγωγής πλευρώτους. Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει με σταθερά βήματα τις εγκαταστάσεις της, τόσο στο Καλοχώρι, όπου βρίσκεται η έδρα της, όσο και στις δύο μονάδες που διατηρεί στο Κιλκίς. Το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 15,57 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 940.340 ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter