Λευκά μανιτάρια ελληνικής παραγωγής λανσάρει για πρώτη φορά η εταιρεία Μανιτάρια Κεχαγιά, χάρη σε μία επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε πρόσφατα, επιδιώκοντας να επωφεληθεί από την αυξημένη ζήτηση για μανιτάρια. Όπως δήλωσε στο FOODReporter ο Τάσος Κεχαγιάς, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, τα εγκαίνια της νέας μονάδας πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2024 και τα προϊόντα της βρίσκονται ήδη στα ράφια.

Η εταιρεία πραγματοποίησε το 2023 τζίρο περί τα 27,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας πέρα από τις πωλήσεις στην Ελλάδα και εξαγωγές στην Κύπρο, στο Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της Μανιτάρια Κεχαγιά στρέφεται εύλογα προς τις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής, καθώς στην Ευρώπη η διείσδυση είναι πολύ πιο δύσκολη, λόγω της κυριαρχίας της Πολωνίας στις εξαγωγές μανιταριών

Σημειώνεται ότι η Μανιτάρια Κεχαγιά ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1989, με τον δημιουργό της, Χρόνη Κεχαγιά, να πουλάει τα μανιτάρια του πόρτα-πόρτα σε πιτσαρίες και εν συνεχεία σε λαϊκές αγορές, προτού σταδιακά «μεγαλώσει» και φτάσει στα σημερινά επίπεδα, με την ενεργή εμπλοκή πλέον της δεύτερης γενιάς της οικογένειας Κεχαγιά. Όπως σημείωσε ο Τάσος Κεχαγιάς, η εταιρεία έχει επωφεληθεί τα τελευταία χρόνια και από τις τάσεις της εποχής: «Υπάρχει αυξημένη, πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση. Το μανιτάρι είναι παντού, και να μην τρως μανιτάρια, κάπου θα τα βρεις σε ένα πιάτο. Επίσης, μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ επειδή είναι πηγή πρωτεΐνης το μανιτάρι για τους χορτοφάγους, οπότε είναι το κρέας του χορτοφάγου. Το μανιτάρι έχει μπει στη ζωή του Έλληνα πάρα πολύ», ανέφερε.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter