Ο συλλογικός αυτός τόμος, που μόλις κυκλοφόρησε, φιλοδοξεί μέσα από την παράθεση στοιχείων ή την ανάλυση ευρημάτων ερευνών να δώσει βασικές οδηγίες διαχείρισης της κρίσης.

Αν και μερικές φορές οι ταχείες εξελίξεις ή οι ανατροπές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο διαφοροποιούν τα νούμερα, η ουσία και οι επιπτώσεις παραμένουν κατά κύριο λόγο οι ίδιες. Κι αυτό που ενδιαφέρει τον αναγνώστη είναι να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες για το πώς θα εξασφαλίσει τα χρήματά του, πώς θα επωφεληθεί από τις ευκαιρίες της κρίσης, πώς θα κάνει βιώσιμη την επιχείρησή του, πώς θα διαχειριστεί το ρίσκο νέων επενδύσεων, πώς να αποκωδικοποιεί τις πληροφορίες, με τις οποίες τον βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ.

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να κατανοήσει θέματα που σχετίζονται με την παρούσα οικονομική κρίση, ενώ προτείνει τρόπους εξόδου της χώρας από αυτήν, με στόχο την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής, τ. πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι editor in chief και associate editor πολλών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει συγγράψει 65 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, και περισσότερες από 450 επιστημονικές εργασίες, δημοσιευμένες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά, στους τομείς της επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ.

Έχει δώσει πολλές διαλέξεις και έχει διδάξει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο της ερευνητικής του δραστηριότητας, του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις.

Εκδόσεις: Αθ. Σταμούλης, Χρον. Έκδοσης: 2011, Σχήμα: 17×24, Σελίδες: 208, Τιμή: 15,90 ευρώ, ISBN: 9789603518853, Κωδ. Βιβλίου: 2372