Η Β. Ι  Αλμπάνης ΑΕ σε συνεργασία με την εταιρεία PeopleVox παρουσίασε πρόσφατα τη λύση Fashion-Vox, ένα σύστημα το οποίο στηρίζεται στη χρήση RFID, που βοηθά τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν προβλήματα σχετιζόμενα με τη σωστή ενημέρωση του συστήματός τους για το φυσικό στοκ, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο απογραφής. ‘Οπως δηλώνει η εταιρεία, για την καταμέτρηση, για παράδειγμα, στοκ 5.000 τεμαχίων χρειάζεται να ασχοληθούν 2-4 άτομα από 1- 2 ημέρες, ενώ με τη χρήση του RFID συστήματος 90 λεπτά από ένα άτομο είναι αρκετά.

Ακόμη, επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του χρόνου παραλαβής/καταμέτρησης των εμπορευμάτων από την κεντρική αποθήκη ή τον προμηθευτή, σε αντιστοιχία με τη διαδικασία της απογραφής. Η λύση Fashion-Vox παρέχει τη δυνατότητα έμμεσης επιβεβαίωσης ύπαρξης των εμπορευμάτων στα ράφια ή τις κρεμάστρες του καταστήματος ή ανεύρεσης των εμπορευμάτων στην αποθήκη του καταστήματος, ενώ υπάρχει και πλήρης ενημέρωση του συστήματος για είδη που βρίσκονται στα δοκιμαστήρια ή στη φάση της παραλαβής.
«’Ολα τα παραπάνω», τονίζει η εταιρεία, «έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων με έναν κύκλο απόσβεσης της επένδυσης,  ROI (Return on Investment), μικρότερο από 9 μήνες».

Από την Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ και την PeopleVox δίνεται η εγγύηση για τη σωστή παραμετροποίηση, εγκατάσταση και λειτουργία ενός RFID συστήματος στο κατάστημα, σε συνεργασία με το ήδη υπάρχον πληροφοριακό σύστημα της επιχείρησης. «Η αποδεδειγμένη αποδοτικότητα του συστήματος στα καταστήματα Marks & Spencer», δηλώνει σχετικά, «μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με συνολική διαχείριση περισσοτέρων από 200 εκατομμυρίων tag (ηλεκτρονικές ετικέτες) HF και UHF EPC 2, εγγυώνται και την δική σας επιτυχία. Η ομάδα ανάπτυξης έχει τη δυνατότητα άμεσου σχεδιασμού και εγκατάστασης πιλοτικής εφαρμογής, με σχετικά χαμηλό κόστος επένδυσης ανά κατάστημα. Τόσο το λογισμικό της εφαρμογής όσο και ο εξοπλισμός των αναγνωστών έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να καλύπτουν τις ανάγκες των συγκεκριμένων εφαρμογών, σε συνδυασμό τα υπάρχοντα συστήματα γραμμωτού κώδικα barcode».

Motorola MC75 από την Αλμπάνης

H Β. Ι. Αλμπάνης ΑΕ παρουσίασε και το Motorola MC75, που αποτελεί την αναμενόμενη προσθήκη στην πολύ δημοφιλή σειρά MC70, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 450.000 μονάδες παγκοσμίως. «Το MC75», τονίζει η εταιρεία, «δίνει τη δυνατότητα για την εφαρμογή νέων και αναγκαίων επιχειρησιακών εφαρμογών χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα της σειράς MC70, αλλά και ενσωματώνοντας τεχνολογίες που πρώτη φορά εμφανίζονται σε επαγγελματικό φορητό υπολογιστή χειρός αυτού του τύπου, όπως:

  • 3.5G HSDPA πιστοποιημένο για λειτουργίες voice και data
  • Ενσωματωμένο GPS.
  • 2 megapixel auto-focus έγχρωμη κάμερα με δυνατότητα full document/signature capture.
  • Οθόνη VGA για άψογη απεικόνιση χαρτών, γραφικών και video.  

Επιπρόσθετα, το MC75 χρησιμοποιεί το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows Mobile 6 και ενσωματώνει ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογία επεξεργασίας και μετάδοσης δεδομένων, αλλά και συνδεσιμότητας. To MC75 είναι ο ιδανικός φορητός υπολογιστής χειρός για εφαρμογές, όπως Field Sales, Field Services, και Logistics».