Ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος αναγνωρίζει το πρόβλημα της μοναξιάς στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στέλνει ένα ζεστό και αισιόδοξο μήνυμα για την αντιμετώπισή της, μέσα από τη νέα του τηλεοπτική καμπάνια με τίτλο «Όπου υπάρχει μοναξιά, ας είμαστε εκεί. Με έναν καφέ, έτσι χωρίς λόγο».

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια του Λουμίδης Παπαγάλος συνδέεται με την ανάπτυξη μιας νέας πρωτοβουλίας που θέλει να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη στους ηλικιωμένους, παρέχοντάς τους ένα δίκτυο επικοινωνίας και συμπαράστασης.

Σημείο εκκίνησης αποτελεί η υποστήριξη του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία που υλοποιείται από το 2019 από το Ινστιτούτο Prolepsis, το οποίο έχει μακρόχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή προγραμμάτων υγιούς και ενεργού γήρανσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος υποστηρίζει και επεκτείνει την τηλεφωνική γραμμή για τη μοναξιά στην τρίτη ηλικία και τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα, ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος υποστηρίζει την εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

H τηλεφωνική γραμμή για τη μοναξιά στην τρίτη ηλικία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, 10πμ – 10μμ, και πλέον επεκτείνεται και τα Σαββατοκύριακα, 11πμ – 5μμ. Η χρέωση είναι αστική και οι κλήσεις ανώνυμες.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter