Η δημιουργική καινοτομία φαίνεται πως κερδίζει τους καταναλωτές και στα λουκάνικα, όπως και σε άλλα προϊόντα διατροφής. Η προσθήκη συστατικών και άλλων ειδών τροφίμων, συμβάλλει επιπλέον σε βελτίωση της εμφάνισης, της υφής και της αίσθησης κατά την μάσηση.

Εκτός των πιο παραδοσιακών επιλογών, όπως τα μπαχαρικά και τα τυριά, οι εταιρείες διεθνώς στρέφονται στην προσθήκη και άλλων συστατικών όπως: φρούτα, λαχανικά, όσπρια, σιτηρά αλλά και plant-based, ώστε να προσφέρουν ανανεωμένες γεύσεις στο κοινό.

Τα μερικώς αφυδατωμένα φρούτα και λαχανικά φαίνεται να προτιμώνται από τις περισσότερες εταιρείες παραγωγής καθώς εκτός από γεύση βελτιώνει και την υφή του προϊόντος κατά το μαγείρεμα, διατηρώντας κατάλληλα ποσοστά υγρασίας.

Προσθήκη οσπρίων, σιτηρών αλλά και plant-based πρωτεϊνών ενισχύουν την περιεκτικότητα του τελικού προϊόντος σε φυτικές ίνες αλλά και της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη χωρίς επιπλέον λιπαρά, ζητούμενο όλο και περισσότερο μεταξύ των καταναλωτών διεθνώς. Οι νέοι κανονισμοί σχετικά με το clean-label των προϊόντων οδηγεί στην επιλογή προσθήκης φυσικών τυριών και μάλιστα η φέτα αλλά και το χαλλούμι έρχονται ψηλά στην επιλογή των εταιρειών όχι μόνον λόγω της γεύσης τους αλλά και των ιδιοτήτων τους κατά το μαγείρεμα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter