Πτώση κατά 8% σε σύγκριση με πέρσι σημείωσε το φετινό London Wine Fair, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2024 , σύμφωνα με πηγές του Drinks Business. Ειδικότερα, οι συνολικοί επισκέπτες για το 2024 ανήλθαν στους 9.243, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το 2023, με το 31% να προέρχεται από το εμπόριο (ίδιο ποσοστό με το 2023).

Αν και ο αριθμός των επισκεπτών ήταν ελαφρώς μειωμένος, επισημαίνεται ότι η ποιότητα του κοινού της φετινής έκθεσης κρασιού στο Λονδίνο ήταν «σίγουρα ανοδική», καθώς το 41% ασχολείτο με το εγχειρίδιο «βασικού σχεδιασμού» που είχε στην κατοχή του, φανερώνοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το ποσοστό της τάξεως του 12% πέρυσι.

«Παρά αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είχαμε συντριπτικά θετικά σχόλια από τους εκθέτες, χάρη στην παροχή μιας πραγματικά εξαιρετικής και καινοτόμου εκδήλωσης, η οποία ενίσχυσε την Έκθεση Οίνου του Λονδίνου ως απαραίτητο προορισμό για τους σοβαρούς παίκτες της αγοράς», σχολίασε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της διοργάνωσης, Hannah Tovey.

Η ίδια συμπλήρωσε: «Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε περισσότερους από τους κορυφαίους εμπόρους του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέφουν στο χώρο. Αυτό είναι κάτι που οι ηγέτες του κλάδου μας έχουν εκφράσει ως απαραίτητο συστατικό για την αποκατάσταση της οινοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter