Ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος εταιρειών που προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις στην ελληνική αγορά των logistics.

rn

(Το κείμενο είναι συνοδευτικό του αφιερώματος "Logistics technology trends: πιο γρήγορα, πιο αξιόπιστα, πιο αποδοτικά")

Archimedes (www.archimedes.gr)

Εταιρεία με εξειδίκευση στον εξοπλισμό για τερματικές συσκευές για αποθήκες, συνεργάζεται με γνωστές εταιρείες όπως είναι οι Unitech, Metrologic, TXcom και Datamax.

Β. Ι. Αλμπάνης(www.albanis.gr)

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της συλλογής και μεταφοράς δεδομένων, έχοντας συνεργασίες με τους κορυφαίους κατασκευαστές τερματικών συσκευών, όπως είναι οι Symbol Technologies, Zebra Technologies, Datamax κά.

BarCode Technologies (www.bartech.gr

Η εταιρεία έχει πολυάριθμες συνεργασίες με εταιρείες όπως οι Intermec (Premium Solution Partner και Global Medallion Service Partner), HandHeld Products, Datamax, CipherLab κά.

Datalex (www.datalex.gr)

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις στον εξοπλισμό ανάγνωσης barcodes, RFID και φορητών τερματικών συνεργαζόμενη με καταξιωμένους κατασκευαστές (Datalogic, Symbol, Psion Teklogix κά), γεγονός που ισχύει και για τον εξοπλισμό εκτύπωσης που προωθεί (Zebra Technologies, Datamax).

eLogistics GR (www.elogistics.gr)

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στους τομείς του λογισμικού και των υπηρεσιών για εταιρείες logistics και μεταφορών. Υπό αυτό το πρίσμα, η eLogistics GR αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποθηκών LogControl WMS της εταιρείας LogControl.

Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ(www.theodorou.gr)

Η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα των Zebra και Symbol, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο του RFID.

INCA Hellas (www.incahellas.com)

Το iWMS.Sales είναι το όνομα που έχει δώσει η INCA Hellas στην εφαρμογή που προωθεί στην ελληνική αγορά, όσον αφορά στη διαχείριση αποθηκών.

INT Electronics (www.int.gr)

Η INT Electronics είναι επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της Psion Teklogix παρέχοντας ολοκληρωμένη λύση στην ασύρματη δικτύωση της σύγχρονης αποθήκης και όχι μόνο.

Intersys (www.intersys.gr)

Η εταιρεία, μια από τις πλέον γνωστές εταιρείες πληροφορικής, διαθέτει στην ελληνική αγορά μία λύση της Young & Partners για τον χώρο των logistics. H συγκεκριμένη λύση (NavPWMS) βασίζεται στο ERP Microsoft Dynamics NAV και επιτρέπει την ενοποιημένη διαχείριση της αποθήκης και των μεταφορών.

Mantis Πληροφορική(www.mantis.gr)

Ο σημαντικός ρόλος της Mantis Πληροφορική στον συγκεκριμένο χώρο εφαρμογών, οφείλεται εν πολλοίς στο πληροφοριακό σύστημα Logistics Vision III που προτείνει ως ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης όλων των κομματιών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Microsoft Business Solutions (www.microsoft.com/hellas/BusinessSolutions

Η αμερικανική εταιρεία έχει κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού με το Microsoft Dynamics NAV (Navision), το οποίο διαθέτει δικό του υποσύστημα διαχείρισης αποθηκών.

Mobile Technology (www.mobiletechnology.gr)

Η Mobile Technology είναι Honours Premier Partner και Global Medallion Partner (διεθνές επισκευαστικό κέντρο) της Intermec Technologies στην Ελλάδα, ενώ συνεργάζεται ακόμα με αρκετούς κατασκευαστές. Δραστηριοποιείται στον χώρο των φορητών υπολογιστικών συστημάτων και των εφαρμογών συλλογής και μεταφοράς δεδομένων (AIDC), παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων λύσεων σε ελληνικές επιχειρήσεις. H εταιρεία –μεταξύ άλλων- επενδύει σημαντικά στον χώρο του RFID και στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις διανομής, μεταφορών και του ευρύτερου χώρου της βιομηχανίας και του δημοσίου.

NETWave (www.netwave.gr)

Διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης αποθηκών, όπως το NETHouse και WAVEHouse, ενώ είναι διανομέας των προϊόντων γνωστών κατασκευαστών, όπως της Symbol (μοναδικός Solution Partner της κατασκευάστριας στην ελληνική αγορά) και της Zebra Technologies.

Optimum (www.optimum.gr)

Είναι μια από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον χώρο, καθώς έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο WMS με πολυάριθμες εγκαταστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βόρεια Αμερική. Παράλληλα, έχει επεκταθεί και στον χώρο των εξειδικευμένων λύσεων hardware με το pick-by-light, μία “έξυπνη” λύση picking, ενώ πλέον κινείται και στον χώρο του voice picking.

Oracle (www.oracle.gr)

Για την σωστή διαχείριση του αποθέματος μέσα στην αποθήκη η Oracle προσφέρει το module Inventory Management (INV), ενώ, εάν η χρήση ασύρματων τερματικών θεωρείται απαραίτητη, υπάρχει το module Mobile Supply Chain Applications (MSCA). Επίσης, για αύξηση της ταχύτητας κίνησης των ειδών η Oracle προσφέρει το πλήρες module Warehouse Management System (WMS).

Regate (www.regate.gr)

Πρόκειται για μία σχετικά νέα εταιρεία που κινείται στον χώρο των mobile sales και των λύσεων για ομάδες εργαζομένων που βρίσκονται εν κινήσει.

SAP (www.sap.com/greece)

Μέσω της εξειδικευμένης λύσης mySAP SCM καλύπτει η SAP τις ανάγκες των επιχειρήσεων που αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις για την αναβάθμιση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, την αξιοποίηση της υποδομής που ήδη διαθέτουν και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

 

Sieben Innovative Solutions (www.sieben.gr)

Το PocketBiz WareHouse αποτελεί την πρόταση της Sieben για καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των παραλαβών, αποστολών και εσωτερικών διακινήσεων στους αποθηκευτικούς χώρους μίας εταιρείας. Το περιβάλλον του PocketBiz Warehouse είναι πλήρως ενοποιημένο με το ERP / εμπορολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί η εταιρεία. Οι διακινήσεις (παραλαβές, αποστολές, εσωτερικές διακινήσεις) που πραγματοποιούνται στην αποθήκη με τη βοήθεια του PocketBiz Warehouse εισάγονται αυτόματα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας, όπως επίσης αντλούνται αυτόματα από αυτό όλα τα απαραίτητα στοιχεία (αρχείο ειδών, εκκρεμείς παραγγελίες κλπ).Επίσης, η εταιρεία προσφέρει λύσεις και σε διάφορα κομμάτια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Unique Com (www.uniquecom.gr)

H εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει το πληροφοριακό σύστημα ασύρματης διαχείρισης αποθηκών Depo Version 3.0. Η λύση καλύπτει όλες τις βασικές λειτουργίες διακίνησης εμπορευμάτων και πληροφοριών (παραλαβή, απόθεση, picking, packing, φόρτωση & αποστολή κλπ) αλλά και αρκετές ακόμα, που αποτελούν κοινό τόπο στην καθημερινότητα πολλών αποθηκών (διαχείριση των επιστροφών, αναπλήρωση ραφιών/θέσεων picking, ανασυσκευασίες, cross docking κλπ).