Υπερτερούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που εγκαινίασαν τη λειτουργία τους στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 27ης Μαρτίου φέτος, σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο. Βάσει του ισοζυγίου εγγραφών-διαγραφών ανά κλάδο, η γενική εικόνα είναι θετική, με εξαίρεση τους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, όπου παρά την δημιουργία περισσότερων νέων επιχειρήσεων θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους. Η διοίκηση του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η πορεία των νεοϊδρυθεισών βιοτεχνικών εταιρειών, σε ορίζοντα 5ετίας.

Υπερτερούν οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που εγκαινίασαν τη λειτουργία τους στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 27ης Μαρτίου φέτος, σε σχέση με αυτές που έβαλαν λουκέτο. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), κ. Σωτήρης Μαγόπουλος, οι εγγραφές έφθασαν τις 489, ενώ οι διαγραφές τις 203. Βάσει του ισοζυγίου εγγραφών-διαγραφών ανά κλάδο, η γενική εικόνα είναι θετική με εξαίρεση τους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, όπου παρά την δημιουργία περισσότερων νέων επιχειρήσεων (45 στην ένδυση και 6 στην κλωστοϋφαντουργία), θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη δραστηριότητά τους. «Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός αυτών που βάζουν λουκέτο», υποστήριξε ο κ. Μαγόπουλος, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την πολιτεία.

Η διοίκηση του ΒΕΘ σχεδιάζει τη διεξαγωγή έρευνας -πιθανότατα εντός των επόμενων δύο μηνών-, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η πορεία των νεοϊδρυθεισών βιοτεχνικών εταιριών, σε ορίζοντα 5ετίας. Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται να μπουν οι τελικές υπογραφές στα συμβόλαια για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του “στρατηγείου” του ΒΕΘ στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης, σε έκταση 18,5 στρεμμάτων, κόστους περίπου 3 εκατ. ευρώ.