Η Lidl αναµένεται να αυξήσει τον αριθµό των καταστηµάτων της τους επόµενους µήνες, µετά από µια σηµαντική επένδυση και το άνοιγµα του µεγαλύτερου περιφερειακού κέντρου διανοµής στο Ηνωµένο Βασίλειο, σύµφωνα µε πηγές του Confectionery News. Ειδικότερα, η αλυσίδα ανακοίνωσε το πλάνο της για την ίδρυση εκατοντάδων νέων καταστηµάτων σε όλο το Ηνωµένο Βασίλειο, ενισχύοντας σηµαντικά την παρουσία της στην εν λόγω αγορά.

Η στρατηγική αυτή δείχνει την «επιθετική» προσέγγιση της Lidl για την αύξηση του µεριδίου αγοράς της, επενδύοντας σε υποδοµές και νέες τοποθεσίες. Το νέο περιφερειακό κέντρο διανοµής αναµένεται να βελτιώσει την εφοδιαστική αλυσίδα της, εξασφαλίζοντας γρηγορότερες παραδόσεις προϊόντων στα καταστήµατα. Η αύξηση των καταστηµάτων θα προσφέρει επίσης περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και θα δηµιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σηµειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2024, η Lidl UK ανακηρύχθηκε «Λιανέµπορος της Χρονιάς», καθώς είναι η µόνη αλυσίδα η οποία πέτυχε διψήφια ανάπτυξη από την αρχή του έτους. Αναφορικά, η Lidl έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, ενώ σήµερα, η µεγάλη αλυσίδα διαθέτει περίπου 12.200 καταστήµατα και πάνω από 220 κέντρα διανοµής σε 31 χώρες, επιβεβαιώνοντας τη δυναµική της παρουσία στη διεθνή αγορά λιανικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter