Ένα σημαντικό επενδυτικό έργο, ύψους 11,73 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε σχετικά πρόσφατα η Lidl Ελλάς, αυτό της επέκτασης και αναβάθμισης του κέντρου της διανομής στα Τρίκαλα –του ενός, δηλαδή, μεταξύ των τεσσάρων που διαθέτει στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την υλοποίηση του έργου επέβαλαν η επέκταση της γκάμας φρέσκων προϊόντων που προσφέρει στα καταστήματά της, άρα οι μεγαλύτερες απαιτήσεις ψυχόμενου αποθηκευτικού χώρου, καθώς και η επικείμενη νομική υποχρέωση περιορισμού και αντικατάστασης των HFC’s, δηλαδή των υφιστάμενων συστημάτων βιομηχανικής ψύξης χάριν φιλικών προς το περιβάλλον ψυκτικών μέσων.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε μία εν λειτουργία αποθήκη, στην οποία εργάζονται 130 εργαζόμενοι. Παράλληλα με τις εργασίες επέκτασης, ανακατασκευών, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της αποθήκης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης των χώρων στα γραφεία του κέντρου διανομής, με σημαντικότερο έργο τη δημιουργία open space γραφείων. Εξάλλου, στις 18 Ιανουαρίου εγκαινιάστηκε η λειτουργία ενός νέου Lidl στην Τρίπολη επί των οδών Μουτζουροπούλου και Ναβαρίνου, με την προσθήκη του οποίου το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί πλέον τα 221 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι η Lidl Hellas απέσπασε δύο διεθνείς διακρίσεις, στο πλαίσιο των βραβείων Ανώτερης Γεύσης 2017, που πραγματοποιήθηκε στο International Taste & Quality Institute (iTQi). Στην πρώτη περίπτωση, της φρέσκιας ελληνικής τσιπούρας που διαθέτουν τα καταστήματά της, η Lidl έλαβε τρία χρυσά αστέρια, που αντιστοιχούν στην υψηλότερη βαθμολόγηση, ενώ στη δεύτερη, του φρέσκου ελληνικού λαβρακιού που επίσης διαθέτει, έλαβε δύο χρυσά αστέρια, που αντιστοιχούν σε αξιοσημείωτη γεύση.