Το πρόγραμμα «Μαραθώνιος Αγάπης και Ανακύκλωσης», που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη Lidl Hellas και φιλοξενήθηκε από 20 καταστήματά της, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την εταιρεία Ανταποδοτική Ανακύκλωση, παρείχε τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακυκλώνουν άδειες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες σε κινητό φωτοβολταϊκό κέντρο ανακύκλωσης, τοποθετημένο στον εξωτερικό χώρο κάθε καταστήματος για μία εβδομάδα.

Η αποδοχή του ώθησε την εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, να εγκαταστήσει από τον Ιούλιο σταθερά κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε 8 επιλεγμένα καταστήματά της (την 1η Ιουλίου εγκαινιάστηκαν τα δύο πρώτα σε Ραφήνα και Ταύρο). Τέτοια κέντρα θα εγκατασταθούν μελλοντικά στα Lidl Φιλαδέλφειας, Μελισσίων, Φερρών, Πάτρας-Νοταρά, Πυλαίας-Αλλατίνη και Σταυρούπολης.

Εξάλλου, η εταιρεία στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας 60.000 ευρώ, το Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά /- Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια (το εν λόγω κέντρο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, έχοντας την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Το σχετικό ποσό θα διατεθεί για υποτροφίες σε τουλάχιστον 20 παιδιά.