Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της ActionAid, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου» που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά με τη χορηγία της Lidl Ελλάς.

Η φετινή εκστρατεία με θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών και εφήβων αναφορικά με τη βιώσιμη διατροφή και υπεύθυνη κατανάλωση. Κατά τη διάρκεια της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και αξιοποιώντας το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό που τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, περισσότεροι από 6.700 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

Οι δράσεις κορυφώθηκαν με τον πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό Αφίσας, κατά τον οποίο τα παιδιά δημιούργησαν περισσότερες από 300 αφίσες με θέμα τη διατροφική δικαιοσύνη.Με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαιδευτική κοινότητα, ActionAid και Lidl Ελλάς γιόρτασαν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η σεφ και πρέσβειρα της Lidl Ελλάς, Γωγώ Δελογιάννη. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του προγράμματος, αλλά και είδαν για πρώτη φορά τα έργα μαθητών.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter