Καθιστώντας την προστασία του πλανήτη κατευθυντήρια αρχή των ενεργειών της, η Lidl Ελλάς συνεχίζει για 5η χρονιά το έργο του προγράμματος “Plastic Free Greece” σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάτω από την εθνική καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης». Το καλοκαίρι του 2023 εκπρόσωποι της Lidl Ελλάς, μαζί με συνεργάτες της και στελέχη του Ιδρύματος, έγιναν μία ομάδα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ελληνικών ακτών, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τα πλαστικά μίας χρήσης.

Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκαν τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, τη Xίο, την Αίγινα, καθώς και τη λίμνη Κερκίνη. Συνολικά, από την έναρξη της δράσης τον Ιούνιο του 2020 έχουν συλλεχθεί 5.871 κιλά απορρίμματα, συγκεκριμένα 1.050 κιλά στους παράκτιους και 4.821 κιλά στους υποθαλάσσιους καθαρισμούς. Το ταξίδι συνεχίζεται και το καλοκαίρι του 2024, με 8 Plastic Free προορισμούς.

Φέτος, για πρώτη χρονιά, οι εκστρατείες καθαρισμού θα πραγματοποιηθούν και σε περιοχές όπου η Lidl Ελλάς έχει παρουσία με logistics centers, στην Αττική (Καλύβια Θορικού), στη Θεσσαλονίκη (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου), στα Τρίκαλα και στην Πάτρα, με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας. Επιπλέον, η ομάδα του προγράμματος, αποτελούμενη από στελέχη και εθελοντές των δύο συνεργαζόμενων φορέων, θα επισκεφθεί τη Λέσβο, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τη Ρόδο, υλοποιώντας δράσεις κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter