Η αμερικανική αλυσίδα προγραμματίζει τη λειτουργία εντός του έτους καταστημάτων της και στο Περού, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει μια τοπική ομάδα στελεχών, τα οποία θα «τρέξουν» το συγκεκριμένο πλάνο. Η πληροφορία προέρχεται από στέλεχος της αλυσίδας και δημοσιεύθηκε στο Reuters, παρά τη διάψευση της κεντρικής διοίκησης.

Το στέλεχος της Wal-Mart επέμεινε πως η εταιρεία του δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην εξαγορά κάποιας τοπικής αλυσίδας και ότι θα κάνει την είσοδό της στη χώρα μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο. Όσο για τη λειτουργία καταστημάτων, αυτή δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2013, γιατί θα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή τους. Η Wal-Mart έχει ήδη στην ιδιοκτησία της ένα οικόπεδο, το οποίο ήρθε στην κατοχή της με την εξαγορά της χιλιανής αλυσίδας λιανεμπορίου Distribution Y Servicios, πριν αρκετά χρόνια.

Η DyS δεν έχει μεν καταστήματα στο Περού αλλά διαθέτει γραφεία. Οι αλυσίδες λιανεμπορίου ελέγχουν μόνο το 15% του κλάδου στο Περού, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε Βραζιλία και Χιλή είναι 60%. Η Wal-Mart έχει σημαντική παρουσία στη Λατινική Αμερική, με πάνω από 3.000 καταστήματα, από το Μεξικό μέχρι την Αργεντινή.