Σε όμιλο με πολυδιάστατες επιχειρηματικές δραστηριότητες εξελίσσεται η Market In, η οποία στρατηγικά κινείται και εκτός ορίων του οργανωμένου λιανεμπορίου, με επενδύσεις υψηλού κόστους για τα μεγέθη της. Ήδη η εταιρεία έχει προγραμματίσει τη διενέργεια τεσσάρων project, μέσω των οποίων αποκτά παρουσία και σε άλλες αγορές, ενώ συνεχίζει τις διερευνητικές κινήσεις της για νέες εξαγορές στο χώρο που προσδιορίζεται από το cor-business.

Τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η Market In βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς αλυσίδας έξι καταστημάτων, με παρουσία στην Αθήνα και ετήσιο κύκλο εργασιών περί τα 5 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της Market In ευελπιστεί ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχει καταλήξει θετικά στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, η Market In συνεχίζει να αναπτύσσεται με καινούργια καταστήματα. Φέτος, δημιούργησε τρία νέα, με έδρες την Κυψέλη, το Περιστέρι και τη Δάφνη. Σήμερα, το δίκτυό της απαρτίζεται από 65 καταστήματα, που απασχολούν συνολικά 1.200 εργαζόμενους. Το 2007 κατέγραψε κύκλο εργασιών περί τα 110 εκατ. ευρώ και κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι η χρονιά της θα κλείσει με ανάπτυξη περίπου 9% έως 10%.

Πολυσχιδής δράση

Σε ότι αφορά την αγορά των logistics, η εταιρεία οργάνωσε κέντρο αποθήκευσης προϊόντων, έκτασης περίπου 17.000τμ, με έδρα στο Μαρκόπουλο, το οποίο οικοδομήθηκε σε οικόπεδο 45 στρεμμάτων, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και κόστισε συνολικά περί τα 13 εκατ. ευρώ. Το κέντρο ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της Market In, η οποία φέρει την επωνυμία «Keep & Pick» και φιλοδοξεί να καλύψει, πλέον των αναγκών αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων προς τα καταστήματα της μητρικής εταιρείας, τις ανάγκες τρίτων επιχειρήσεων.

Το εν λόγω κέντρο τέθηκε σε λειτουργία στις 30 Ιουνίου, ενώ στα τέλη του έτους οι εγκαταστάσεις του θα φιλοξενήσουν και τη διοίκηση της Market In.

Στον ενεργειακό τομέα η Market In ήδη επένδυσε κεφάλαια για τη δημιουργία δύο συστημάτων παραγωγής φωτοβολταϊκής ενέργειας, που βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν συνολική ισχύ 40 KW. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν αποκλειστικά για τις ανάγκες καταστημάτων της Market In και χρηματοδοτήθηκαν από ίδια κεφάλαια.

Παράλληλα, προγραμματίζει και μια άλλη μεγάλη επένδυση, πάντα στο χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, για την παραγωγή ενέργειας συνολικής ισχύος 3 MW. Αφορά ένα Ενεργειακό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο θα απαιτήσει επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ. Για το έργο, που θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής αίτησης από τις αρμόδιες αρχές.

Το Ενεργειακό Πάρκο θα συνδεθεί με τα δίκτυα της ΔΕΗ, προκειμένου να τα τροφοδοτεί με παραγόμενη ενέργεια, την οποία θα διαχειριστεί ο ΔΕΣΜΗΕ. Η επέκταση της Market In στον ενεργειακό τομέα θα υλοποιηθεί επίσης μέσω θυγατρικής της, της οποίας θα ελέγχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της Market In είναι και η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο παραγωγικής εταιρείας της αγοράς των τροφίμων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η προώθηση του σχετικού project δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον.