Την επέκταση της μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας τροφίμων
μίας αλλά και πολλαπλών χρήσεων που διατηρεί στη Λάρισα δρομολογεί η Λαριπλάστ, με το επενδυτικό σχέδιο της θεσσαλικής εταιρείας, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.667.500 ευρώ, να εντάσσεται πρόσφατα στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας, και η ενίσχυση που θα λάβει για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 1.200.375 ευρώ με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.

Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης (2.362.000 ευρώ) αφορά στην απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει μηχανήματα και καλούπια διαφόρων τύπων, ενώ 160.000 ευρώ θα δαπανηθούν για τη διαμόρφωση του υπογείου. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η δυναμικότητα του εργοστασίου θα αυξηθεί από τα 7.524.000 στα 8.999.971 κιλά ειδών πλαστικών συσκευασίας τροφίμων μίας ή/και πολλαπλών χρήσεων ανά έτος.

Το δεύτερο εργοστάσιο στη Γαλλία
Το εργοστάσιο της Λαριπλάστ στη Λάρισα είναι ένα από τα δύο που διαθέτει η εταιρεία, με το δεύτερο να βρίσκεται στη Γαλλία, όπου η παραγωγική μονάδα της Λαριπλάστ λειτουργεί εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αλυσίδες από τον κλάδο της εστίασης, καθώς και μεγάλες εταιρείες νερού σε Ελλάδα και Γαλλία. Η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης την παραγωγή για λογαριασμό τρίτων, όπως εταιρειών catering. Ευρωπαίων διανομέων, ευρωπαϊκών υπεραγορών και μεγάλων και τοπικών εταιρειών παραγωγής μπύρας.

Στα 19 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Στα προϊόντα που παράγει η Λαριπλάστ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, πώματα πωτηριών, χάρτινα ποτήρια, καλαμάκια ροφήματος, κύπελλα για βιομηχανικά προϊόντα, πώματα κυπέλλων, κύπελλα με ενσωματωμένο καπάκι και πλαστικά πιάτα, κουτάλια, πιρούνια και μαχαίρια μιας χρήσης.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατα δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Λαριπλάστ, για τη χρήση 2020, ο τζίρος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 18,29 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικα της αποτελέσματα (EBITDA) στα 3,19 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους έκλεσαν στα 1,6 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter