Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της Lallemand Zeus Ελλάς Μον. ΑΕ στις νέες -μισθωμένες- εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής, μέσα από τις οποίες η εταιρεία σκοπεύει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για μαγιά και πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που έχουν προκύψει από το «μεγάλωμά» της στην αντίστοιχη ελληνική αγορά. Όπως πληροφορήθηκε το FOODReporter, η ελληνική εταιρεία μίσθωσε χώρο αισθητά μεγαλύτερης επιφάνειας από εκείνον που νοίκιαζε στο Ίλιον (Αγίου Φανουρίου 8) και πέρα από τα γραφεία που μετέφερε, εκεί μεταφέρθηκαν και γραμμές παραγωγής για τα προϊόντα Zeus που παρασκευάζονται εν Ελλάδι. Η κύρια παραγωγή γίνεται στη βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων, η Lallemand Zeus Ελλάς εξασφάλισε υπερδιπλασιασμό αποθηκευτικών χώρων, προσθέτοντας και νέους χώρους αποθήκευσης υπό ψύξη. Άλλωστε, η εταιρεία πρόσφατα προσέθεσε τις υπηρεσίες αποθήκευσης για πρώτες ύλες και εμπορεύματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (για ξηρά και chill φορτία) στους σκοπούς δραστηριοποίησής της. Η μετεγκατάσταση και η προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού, αποθηκευτικού εξοπλισμού, ψυγείων και λοιπών μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Η Lallemand Zeus Ελλάς αυξάνει το πάτημά της στην επαγγελματική (B2B) αγορά πρώτων υλών αρτοποιίας. Στους τομείς λύσεων για τη βιομηχανία τροφίμων που παρέχει, προστέθηκε σύντομα και η ζαχαροπλαστική. Στο τελευταίο εξάμηνο, προστέθηκε και η παραγωγή παρασκευασμένων διογκωτικών σκονών και βελτιωτικών αρτοποιίας.

Η αύξηση των συνεργασιών και των λύσεων για food service, Ho.Re.Ca.

Όπως δήλωσαν στελέχη της στο FOODReporter, η εταιρεία δεν προτίθεται να εισέλθει στο χώρο των έτοιμων μειγμάτων. Δεν σκοπεύει επίσης να δημιουργήσει προϊόντα μαγιάς για το ράφι του σούπερ μάρκετ, παρά μόνο για φούρνους, αρτοποιίες, βιομηχανία, food service και τον κλάδο Ho.Re.Ca. Το 100% του πελατολογίου της, που βαίνει αυξανόμενο κάθε έτος, αφορά B2B συνεργασίες.

Η Lallemand Zeus Ελλάς ιδρύθηκε τον Ιούλιο 2021, υπό τον έλεγχο (κατά 100%) της γερμανικής εταιρείας μηλογαλακτικής βιοτεχνολογίας ζυμών, μαγιάς και βασικών συστατικών αρτοπαρασκευασμάτων, Danstar Ferment AG, η οποία ελέγχεται από τον ιταλικό Όμιλο Zeus IBA.
Επί του παρόντος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ιταλός Πιέτρο Γκρέκι. Έως τον περσινό Αύγουστο, θέση προέδρου κατείχε ο CEO της Danstar Ferment AG, Γιοχάνες Στέενκαμπ. Αρχικά η εταιρεία εκκίνησε με γραφεία στο Χαλάνδρι μόνο για εμπορικές δραστηριότητες χονδρικής μεταπώλησης και στη συνέχεια, μετακινήθηκε σε χώρο παραγωγής στο Ίλιον, πριν καταλήξει στις Αχαρνές, απ’ όπου διεξάγει και χονδρικό εμπόριο προϊόντων αρτοποιίας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter