Σχέδιο επενδύσεων ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ ολοκλήρωσε κατά την τελευταία τριετία η La Farm στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της έξω από την πόλη των Τρικάλων, χάρη στο οποίο οι εγκαταστάσεις της διαθέτουν πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες και υψηλό τεχνολογικό επίπεδο υποδομών και εξοπλισμού, με το 55% των μηχανημάτων να έχει ενταχθεί την τελευταία τριετία.

Μέσα από το σχέδιο επενδύσεων, η La Farm προχώρησε σε επέκταση των εγκαταστάσεων της, όπως την ανέγερση νέων αποθηκευτικών χώρων και ψυγείων έκτασης 12.000 τ.μ., τη δημιουργία νέου συσκευαστηρίου, τη δημιουργία τριών νέων γραμμών συσκευασίας και την ανακαίνιση των γραφείων της εταιρείας. Επιπροσθέτως, οι επενδύσεις της εταιρείας κινήθηκαν και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως την αγορά της αυτόματης γραμμής μεταφοράς εμπορευμάτων εντός μονάδας, την προσθήκη τριών νέων κοπτικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και την απόκτηση τριών μηχανών συσκευασίας και τριών εκτυπωτών ετικετών.

Τέλος, μέσα στο σχέδιο των επενδύσεων της La Farm προστέθηκαν τέσσερα νέα φορτηγά για τη μεταφορά του γάλακτος και δύο νέα λεωφορεία για τη μεταφορά του προσωπικού από και προς το χώρο εργασίας τους. Χάρη στη λειτουργία των νέων μηχανημάτων παραγωγής και συσκευασίας, η La Farm έχει τη δυνατότητα να παράγει πάνω από 100.000 κιλά φέτας ανά ημέρα, ενώ τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ελέγχου καθιστούν το τελικό προϊόν πλήρως ελεγμένο για τυχόν λάθη της παραγωγής.

Σημειωτέον ότι ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου παραγωγής και οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις της La Farm ξεκίνησαν το 2007 με την κατασκευή του συσκευαστηρίου σε συνολική έκταση 25.000 τ.μ., ενώ σήμερα, ύστερα από 15 χρόνια, οι εγκαταστάσεις έχουν ξεπεράσει τα 75.000 τ.μ., διαθέτοντας 3 γραμμές παραγωγής φέτας και 11 γραμμές συσκευασίας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter