Δύο και κάτι χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Kouzina Foods LLC, ένα σημαντικό εξαγωγικό εγχείρημα της Alfa Pastry στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε στις αρχές του 2022 την εμπορική της δραστηριότητα. Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα το Ντέλαγουερ στην οποία συμμετέχει κατά 49% η Alfa Holdings USA, θυγατρική της Alfa Pastry, με σκοπό την εμπορία κατεψυγμένων τροφίμων, και πιο συγκεκριμένα προϊόντων που παράγει η Alfa Pastry, χρησιμοποιώντας το δικό της σήμα Kouzina, στο εξωτερικό. Το υπόλοιπο 51% της συγκεκριμένης εταιρείας ανήκει στην εταιρεία Sinbad Foods Holding, μία εταιρεία που συνδέεται με την Sinbad Foods, που εδώ και πάνω από 40 χρόνια παράγει μπακλαβά και άλλα προϊόντα ζύμης, με έδρα την Καλιφόρνια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Alfa Pastry στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της για το 2021, η καθυστέρηση στην έναρξη της εμπορικής δραστηριότητας της Kouzina Foods (που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019) οφειλόταν στις συνθήκες που επικράτησαν λόγω της πανδημίας.

Με νέο λογότυπο
Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόσφατα, στις αρχές Μαρτίου, η Kouzina LLC κατέθεσε νέα αίτηση καταχώρησης εμπορικού σήματος στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας ένα νέο, αρκετά διαφορετικό λογότυπο. Το αρχικό λογότυπο ήταν η λέξη KOUZINA πάνω σε ένα ξύλο κοπής, ενώ στο υπό εξέταση νέο λογότυπο η λέξη KOUZINA εμφανίζεται σε πράσινο φόντο, κάτω από μία θήκη με κουτάλες και άλλα κουζινικά. Το παλιό λογότυπο, που είχε υποβληθεί το 2019, φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Στα 44 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2021
Όσον αφορά στην Alfa Pastry της οικογένειας Κουκουτάρη, ο καθαρός κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 44,08 εκατ. ευρώ το 2021, αντί των 36,54 εκατ. ευρώ του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ, αντί των 3 εκατ. ευρώ του 2020.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Alfa, παρά το ασταθές περιβάλλον, η εταιρεία παρέμεινε στην πρώτη θέση σε όγκο και αξία πωλήσεων στην αγορά του λιανικού εμπορίου, φέρνοντας περαιτέρω ανάπτυξη στα συνολικά της μερίδια, ενώ για το 2022, πέρα από την ανάπτυξη της αμερικανικής θυγατρικής Alfa Holdings US, στις προτεραιότητες της εταιρείας περιλαμβάνονται η εφαρμογή νέων επενδυτικών πλάνων σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την επέκταση σε νέες κατηγορίες, και η δυναμική υποστήριξη, επένδυση και στρατηγική αντιμετώπιση του καναλιού HO.RE.CA

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 25 Μαΐου οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση στα γραφεία της Alfa στην Κοζάνη, όπου θα κληθούν να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις για τη διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter