Στη διεύρυνση της παραγωγής εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού, «επειδή έχει παρατηρηθεί αύξηση στη ζήτηση», στοχεύει η Κορπή, όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Χανιόγλου, επικεφαλής της κατηγορίας του νερού για τη Nestle στην ελληνική αγορά, στο περιθώριο της παρουσίασης των συνεργατικών δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας της Nestle με την Εναλεία.

Η επίτευξη του στόχου διεύρυνσης παραγωγής που έθεσε η Nestle για το εργοστάσιο της Κορπή μπορεί να φτάσει μέχρι και τον διπλασιασμό της υπάρχουσας παραγωγής, μέσα από τη διαδικασία διάνοιξης νέας γεώτρησης άντλησης νερού από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, έχει συμφωνηθεί να προχωρήσει το πλάνο για επένδυση στις παραγωγικές γραμμές, ώστε να μπορεί η Κορπή να εκμεταλλευτεί εμπορικά το πλεόνασμα ποσότητας νερού που θα έχει δημιουργήσει. Το σύνολο της επένδυσης, που θα περιλαμβάνει και τη γεώτρηση και τις -τουλάχιστον δύο- νέες παραγωγικές γραμμές θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, με συνολικό κόστος τα 5 εκατ. ευρώ.

Το πλεόνασμα ποσότητας νερού θα φέρει νέο πλάνο πωλήσεων
Την επένδυση ανακοίνωσε ο διευθυντής του εργοστασίου της Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, Νίκος Θαλασσινός. «Τρέχει ήδη η επένδυση νέας γεώτρησης στο εργοστάσιο, η οποία θα μας βοηθήσει του χρόνου, σύμφωνα με το πλάνο, να αυξήσουμε κατά πολύ τη δυναμική του εργοστασίου. Μπορούμε να μιλάμε ακόμη και για διπλασιασμό της ποσότητας», δήλωσε.

Ο διπλασιασμός θα έχει να κάνει και με τη χρονική περίοδο και την αντίστοιχη ζήτηση που θα υπάρχει στην αγορά. Ο κ. Θαλασσινός άφησε ανοικτό η νέα δυναμική που θα αποκτήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο να αναπροσαρμόσει και το πλάνο πωλήσεων του νερού Κορπή.

Νέες επενδύσεις
«Το 2021 ήταν μια καλή χρονιά για την εταιρεία. Κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον και γι’ αυτό εγκρίνουμε νέες επενδύσεις, όπως αυτή τη νέας γεώτρησης, που είναι πολύ σημαντική. Ό,τι κάνουμε, προσπαθούμε να το κάνουμε με σεβασμό προς το περιβάλλον. Η νέα επένδυση θα σημαίνει και διεύρυνση του εργοστασίου και αυτό μπορεί να βοηθήσει και την περιοχή», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάδος, Νίκος Εμμανουηλίδης.

18 έως 24 μήνες
Ο Νίκος Κονιώσης, διευθυντής παραγωγής στο εργοστάσιο της Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας εκτίμησε πως απαιτούνται από 18 έως 24 μήνες για να μπορεί να ενταχθεί η πλήρης δυναμική νέας γεώτρησης και των νέων γραμμών παραγωγής στο συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter