Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η μετάθεση του εγχειρήματος εισαγωγής της Korinthian Foods στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Το FOODReporter μίλησε με την εταιρεία, όπου ενημερώθηκε ότι «από τη διοίκηση αποφασίστηκε αλλαγή χρονοδιαγράμματος ένταξης στην κεφαλαιαγορά». Άλλωστε, η εισαγωγής της εταιρείας στην ελληνική χρηματαγορά αποτελεί ειλημμένη απόφαση που έχει σχεδιαστεί εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο και θα κάνει την Korinthian Foods την πρώτη εταιρεία βιομηχανικής εστίασης που θα εισέλθει στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ωστόσο, μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την πρωτιά, θα χρειαστεί τελικά ακόμη περισσότερος χρόνος απ’ όσον τελικά αναμέναμε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Korinthian Foods αναμένει κατακυρώσεις και αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων για βιομηχανική σίτιση που θα ενισχύουν την οικονομική της θέση και εικόνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών ίσως καθυστερήσει από πέντε έως και οκτώ μήνες επιπλέον εξαιτίας της αναμονής υπογραφής οριστικών συμβάσεων για τις συγκεκριμένες κατακυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι «η συμμετοχή ευρύτερης ομάδας επενδυτών, η έκθεση στην κεφαλαιαγορά και οι δυνατότητες που απορρέουν από την αξιοποίησή της» είναι οι στόχοι από την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως αναλύθηκαν από την ίδια την εταιρεία και από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Ηλία Κακογιάννη, που θα εγγυηθούν και την περαιτέρω «ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στις οικονομικές τις επιδόσεις και τις προοπτικές της» και ταυτόχρονα, «θα οδηγήσουν την εταιρεία σε περιβάλλον ενισχυμένης εταιρικής διακυβέρνησης, με άμεσα οφέλη στη λειτουργικότητα και τη διαφάνειά της».


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter