Τη νέα πτέρυγα των εγκαταστάσεών της στη βιομηχανική περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς πραγματοποίησε η ΚΟΝΒΑ στις 20 Ιουνίου. Η σχετική επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ αφορούσε στην επέκταση των χώρων κατά 1.500 τμ περίπου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε κατά 50% από το Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Κιλτίδης.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα γίνεται η ταξινόμηση της πρώτης ύλης και η βασική επεξεργασία της, σε περιβάλλον που πληροί τις υψηλότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Για τη νέα αυτή επένδυση, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΝΒΑ, κ. Θωμάς Τζίκας δήλωσε: “η ΚΟΝΒΑ επιμένει να επενδύει, ώστε να είναι μία από τις πιο σύγχρονες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρώπη».

Η ΚΟΝΒΑ παράγει τις κονσέρβες ψαρικών Trata και Flokos και εμπορεύεται τις σειρές Dakor και Baron, προϊόντα που παράγονται για την ΚΟΝΒΑ από μεγάλους προμηθευτές του εξωτερικού. Επίσης, παράγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες λιανικής.

Η εταιρεία πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά μια νέα σειρά έτοιμων γευμάτων σε πλαστικά σκαφάκια. Πρόκειται για μαγειρευμένα φαγητά με βάση ψαρικά, που εμπλούτισαν το brand Trata. Τα νέα προϊόντα έχουν τοποθετηθεί στα καταστήματα της Carrefour, και θα ακολουθήσει η προώθησή τους και σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Από πλευράς λανσαρίσματος νέων προϊόντων, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ορεκτικά σε συσκευασίες tetrapack, προτείνοντας στον καταναλωτή συνδυασμούς παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων.