Η Καρφούρ Μαρινόπουλος εγκαινιάζει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου και νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Πειραιά, σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης.

Το πρώτο -και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα- παντοπωλείο εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2007, σε συνεργασία με τον δήμο της Αθήνας (Σοφοκλέους 66).

Παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου προέρχονται τόσο από τα καταστήματα του ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος όσο και από επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ, στη διάρκεια συγκεκριμένων χρονικών περιόδων, στις ενέργειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να συνεισφέρουν και οι πολίτες.

Οι οικογένειες που «υιοθετεί» το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών, ώστε, σε συνδυασμό με ένα συνολικό πρόγραμμα που καταρτίζεται για κάθε οικογένεια, να είναι σε θέση σύντομα να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Οι οικογένειες, μετά από χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και ανάλογα με την πορεία τους, μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες οικογένειες με αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα.

Η λειτουργία του βασίζεται στα πρότυπα των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων που έχει δημιουργήσει ο όμιλος Carrefour στη Γαλλία και το Βέλγιο, και μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Διεθνές ‘Ιδρυμα Carrefour.