Στις 24 Οκτωβρίου η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα υβριδικό ενοποιημένο σύστημα επισήμανσης τροφίμων.

Στο σχέδιο για την σήμανση, που προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το καλοκαίρι του 2013, περιλαμβάνονται προτάσεις όπως η σήμανση με χρωματικό κώδικα των προτεινόμενων ποσοτήτων ημερήσιας πρόσληψης συγκεκριμένων συστατικών (GDA – Guideline Daily Amounts) ή με τρόπο που παραπέμπει σε φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας (traffic lights). Το νέο σύστημα θα είναι προϊόν συνεργασίας λιανεμπόρων και προμηθευτών ώστε να είναι κοινής αποδοχής.

Όπως δήλωσε σχετικά η υπουργός δημόσιας υγείας Anna Soubry, οι νέες ετικέτες -στις οποίες θα εμφανίζονται και τις λέξεις «high», «low» και «medium» για να δείξουν τα επίπεδα λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού στα προϊόντα- θα συμβάλλουν στο να μπει ένα τέλος στη σύγχυση που επικρατεί σήμερα στους καταναλωτές, λόγω της χρήσης πολλών, διαφορετικών συστημάτων επισήμανσης των τροφίμων. H Lidl, ακολουθώντας το παράδειγμα της Aldi, δήλωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να υιοθετήσει το σύστημα των traffic lights στις συσκευασίες των προϊόντων της, το οποίο θα ενσωματωθεί στο υπάρχον σύστημα GDA.