Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα 10 χρόνων έρευνας στην επιστήμη των γονιδίων, η L’Oréal Paris παρουσίασε σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στη Θόλο (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος») τη νέα σειρά προϊόντων περιποίησης προσώπου και ματιών Κώδικας Νεότητας. Το όνομα της σειράς υποδηλώνει με σαφήνεια την υπόσχεση επιστροφής στη νεότητα στις γυναίκες που έχουν χάσει την ικανότητα να απαντούν με τον νεανικό... δυναμισμό στις επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα τους.

Η L’Oréal απευθύνεται με τη νέα της σειρά Κώδικας Νεότητας στις γυναίκες γύρω στα 40, των οποίων η επιδερμίδα έχει χάσει μέρος της ικανότητάς της να απαντά με τον… δυναμισμό των μικρότερων ηλικιών στις εξωτερικές επιθέσεις και στις συνθήκες που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Η ενσωματωμένη στη νέα σειρά τεχνολογία, που παρουσιάζεται από τη L’Oréal και είναι προϊόν δεκαετούς έρευνας στον τομέα των γονιδίων, δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιδερμίδα πιο ξεκούραστη, λαμπερή και υγιή.

Παράλληλα, όμως, η νέα σειρά με ανοίγει νέους δρόμους, όχι μόνο στην επιστήμη της κοσμετολογίας, αλλά και στον κόσμο του εμπορίου. Η νέα σειρά, που αποτελείται από κρέμα ημέρας, κρέμα ματιών και ένα συμπύκνωμα, θα τοποθετηθεί στο κανάλι της ευρείας διανομής και τα προϊόντα της θα πωλούνται σε τιμή κάτω των 20 ευρώ.

Καινοτομία 2010: Pro-Gen
Στην εκδήλωση που συμπαρουσίασαν ο διευθυντής μάρκετινγκ της L’Oréal Hellas, κ. Δημήτρης Λεκάκος, και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, κα Τατιάνα Στεφανίδου, ο γενικός διευθυντής καταναλωτικών ειδών, κ. Γιάννης Παπαχρήστου, και οι συνεργάτες της εταιρείας, κα Βασιλική Μουσάτου, δερματολόγος, Δρ. Μαρία Σιμοπούλου, γενετίστρια, λέκτορας Ιατρικής, και κα Marie Helene Gandinat, διευθύντρια επικοινωνίας επιστημονικών θεμάτων της L’Oréal Paris, μίλησαν για την τεχνολογία Pro-Gen και για την καινοτομία που φέρνει η νέα σειρά στην αγορά των καλλυντικών ευρείας διανομής.

Με την πάροδο του χρόνου, η επανόρθωση της επιδερμίδας επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να αλλοιώνονται, οι ρυτίδες να γίνονται ορατές και η επιδερμίδα να αποκτά πιο θαμπή όψη. Η επιστημονική έρευνα ανακάλυψε πως υπάρχουν ορισμένα γονίδια, που έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να εκφράζονται ύστερα από μια επίθεση στην επιδερμίδα. Αυτά τα γονίδια αποκαλούνται «γονίδια επανόρθωσης». Η δράση των συγκεκριμένων γονιδίων με την πάροδο του χρόνου επιβραδύνεται.

Η τεχνολογία Pro-Gen που χρησιμοποιεί η L’Oréal Paris ενσωματώνει σε προϊόντα καθημερινής περιποίησης του δέρματος συστατικά, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στα συγκεκριμένα γονίδια να «εκφράσουν» τις επανορθωτικές τους ικανότητες σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Τα βασικά συστατικά που εμπεριέχονται στα προϊόντα της σειράς Κώδικας Νεότητας είναι το Biolysat, προϊόν ζύμωσης βακτηρίων Bifidus, το οποίο επιλέχθηκε για να ενισχύει την έκφραση των «γονιδίων επανόρθωσης», και η Αδενοσίνη, γνωστή ως βασικό συστατικό του DNA, που δρα για να επιβραδύνει τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Τα εργαστήρια L’Oréal μέσα από κλινική δοκιμή απέδειξαν ότι με το Biolysat βελτιώνεται η ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί την υγρασία και να αμύνεται ενάντια στις επιθέσεις. Η βελτίωση της λειτουργίας του προστατευτικού φραγμού υποδηλώνει την ικανότητα επανόρθωσης της επιδερμίδας. Επίσης, με επιστημονικά πειράματα αποδείχθηκε και η αντιρυτιδική δράση της αδενοσίνης.

Θεαματικά αποτελέσματα
Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες, οι γυναίκες που είναι γύρω στα 40 διαπιστώνουν μια απόσταση ανάμεσα στη νεανικότητα που έχουν στον τρόπο που ζουν και σκέφτονται και σε αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη τους. Η επιδερμίδα τους αποτυπώνει με μεγαλύτερη ταχύτητα το πέρασμα του χρόνου. Γι’ αυτό και η L’Oréal προτείνει σε αυτή ακριβώς την ηλικιακή ομάδα τον Κώδικα Νεότητας.

Τα αποτελέσματα της χρήσης των προϊόντων της σειράς καταγράφονται σε συγκεκριμένες έρευνες που πραγματοποιεί η εταιρεία. Γυναίκες που συμμετείχαν σε έρευνα της L’Oréal και χρησιμοποίησαν την κρέμα ημέρας για έναν μήνα δήλωσαν σε ποσοστό 60% πως η επιδερμίδα τους έδειχνε πιο νεανική, σε ποσοστό 71% πως διαπίστωσαν μείωση των ρυτίδων, πως είχαν πιο φωτεινή επιδερμίδα 79% και πιο ξεκούραστη 77%.