Για περισσότερο από μισό αιώνα η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX βρίσκει ορθάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού των καταναλωτών. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή, ικανοποιώντας τις παραδοσιακές αλλά και τις σύγχρονες νοικοκυρές. Σήμερα το όνομα KLINEX φέρουν τα προϊόντα μιας μεγάλης οικογένειας που έχουν παρουσία σε κάθε σπίτι και εξακολουθούν να υπηρετούν με συνέπεια την ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα.

Ήταν το 1951 όταν η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική αγορά. Το δυνατό της όπλο ήταν το υποχλωριώδες νάτριο, μια πολλά υποσχόμενη χημική ουσία με λευκαντικές και απολυμαντικές ικανότητες, που ήρθε στο προσκήνιο από έναν γάλλο χημικό και έμελλε να αλλάξει άρδην το τοπίο στα απολυμαντικά της εποχής.

Από τότε η ΧΛΩΡΙΝΗ® καταχωρήθηκε σαν σήμα κατατεθέν και κυκλοφορούσε σε γυάλινα μπουκάλια των 540 γραμμαρίων μέσα σε ξύλινα κιβώτια που επιστρέφονταν. Δώδεκα χρόνια μετά, το 1963, το εν λόγω προϊόν εξαγοράστηκε από τη Unilever και γνώρισε από πρώτο χέρι τη δύναμη του marketing. Κινηματογράφος, τηλεόραση και ραδιόφωνο, καθιέρωσαν την παρουσία της ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX στο ελληνικό νοικοκυριό και μας άφησαν παρακαταθήκη σλόγκαν που σφράγισαν εποχές, όπως το κλασικό «καθαρίζει-λευκαίνει-απολυμαίνει» αλλά και το εξίσου δυνατό «αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε».

Χάρη στη στρατηγική της εταιρείας, στην οποία ανήκε πλέον η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX, αλλά και στην αποτελεσματικότητα που αποδεδειγμένα προσέφερε στο κοινό, μέσα σε μια δεκαετία κατέκτησε ηγετική θέση στην αγορά, με μερίδια που πλησίασαν το ακριβοθώρητο 70%, αρχικά σαν το καλύτερο λευκαντικό και στη συνέχεια σαν απορρυπαντικό γενικής χρήσης, που εξασφάλιζε πέρα από την καθαριότητα και απολύμανση σε βάθος.

Πιστή στην καινοτομία
Από τη δεκαετία του ’80 και μετά η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX έπαψε να είναι μόνο το καλύτερο λευκαντικό αλλά παρουσίασε τις προτάσεις της ως απορρυπαντικό γενικού καθαρισμού, με διάφορες αρωματικές παραλλαγές. Στη συνέχεια, πρωτοπορώντας ξανά, κυκλοφόρησε τη ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX Ultra, σε παχύρρευστη μορφή, που αγαπήθηκε εξίσου από τους χρήστες της.

Από τότε μέχρι σήμερα, μπορεί να άλλαξαν πολλά και η οικονομική κρίση να επέβαλλε απότομη προσγείωση, ωστόσο οι δυνατοί παίχτες, όπως η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX, εξακολουθούν να κρατούν τα πρωτεία στην αγορά τους.

Σήμερα, το εύρος των προϊόντων της οικογένειας KLINEX (www.klinex.gr) καλύπτει ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Από την κουζίνα και το μπάνιο μέχρι το παιδικό δωμάτιο και τους εξωτερικούς χώρους, τα προϊόντα της KLINEX έχουν εδραιώσει την «παντοδυναμία» τους. Σε λεπτόρρευστη και παχύρρευστη μορφή, προσφέρουν γενική καθαριότητα και απολύμανση σε όλο το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα:
Για τον χώρο της τουαλέτας η KLINEX παρέχει μια ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία αποτελείται από το KLINEX WC Gel, για αφαίρεση αλάτων, απολύμανση και αρωματισμό της λεκάνης της τουαλέτας, καθώς και το KLINEX WC Μπλοκ με χλώριο, που πέραν της δράσης του ως αρωματικό, χάρη στους καθαριστικούς παράγοντες που περιέχει, καθαρίζει σε βάθος και απολυμαίνει τη λεκάνη. Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή του KLINEX Spray Ενάντια στα Άλατα, το οποίο εξασφαλίζει υγιεινή καθαριότητα στο μπάνιο, χωρίς άλατα.

Στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της ΚLINEX για το μπάνιο, έρχεται να προστεθεί και το νέο μέλος της σειράς, το ΚLINEX Spray 4 σε 1 Μπάνιο με άρωμα φρεσκάδας, που προσφέρει 100% αφαίρεση αλάτων και εξουδετέρωση του 99,9% των βακτηριδίων.

Ιδιαίτερα πρακτική λύση για τη σκληρά εργαζόμενη ελληνίδα νοικοκυρά, που ζητά υγιεινά καθαρές επιφάνειες σε όλο το σπίτι είναι τα αντιβακτηριδιακά υγρά Πανάκια KLINEX. Εύχρηστα και βολικά, τα ειδικά αυτά πανάκια, βοηθούν ώστε το σπίτι να συντηρείται καθαρό και φρεσκαρισμένο. Αποτελούν, επίσης, ιδανική λύση για το γραφείο και την εκδρομή, καθώς μεταφέρονται εύκολα στην τσάντα.

Για τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες του νοικοκυριού, υπάρχει το αποφρακτικό KLINEX, που αποφράσσει και απολυμαίνει σωληνώσεις μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Τέλος, στα δυνατά «χαρτιά» της οικογένειας KLINEX, είναι το Spray ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX Πολλαπλών Χρήσεων και τα KLINEX Sprays 4 σε 1.

Στην πλύση των ρούχων, η KLINEX καινοτομεί για άλλη μια φορά, φέρνοντας μια μεγάλη «επανάσταση» στη λεύκανση των ρούχων με τη ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX Advance. Πρόκειται για ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για χρήση στο πλυντήριο και εγγυάται πως τα κλινοσκεπάσματα δεν θα χάσουν τη λευκότητά τους με τη χρήση, ενώ είναι ιδανική και για τα λευκά ρούχα του μωρού. Στα ενισχυτικά πλύσης, το KLINEX Ενισχυτικό, σε μορφή σκόνης συνιστάται για πλύσιμο των λευκών αλλά και των χρωματιστών ρούχων, μαζί με το απορρυπαντικό.


ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX: Κερδίζοντας το στοίχημα της εμπιστοσύνης
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των απορρυπαντικών. Στοίχημα διόλου εύκολο, αφού απαιτεί σεβασμό προς τους καταναλωτές, προσαρμοστικότητα στις νέες τάσεις της αγοράς και έναν συνεχή αγώνα δρόμου με μόνο στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας. Η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX μπορεί να υπερηφανευτεί ότι το έχει κερδίσει. Είναι η Νo1 μάρκα με ενεργό χλώριο στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το γιατί είναι εύλογο: Παράγεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους αλλά και τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Η διαδικασία παραγωγής της είναι πιστοποιημένη κατά τα αντίστοιχα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας περιβάλλοντος και ασφάλειας στην εργασία, με ISO 9001, 14000 και 18000, από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν.

Επιπλέον, φιλτράρεται πολλαπλά κατά τη διαδικασία παραγωγής για σταθερά άριστη ποιότητα σε κάθε μπουκάλι. Με συνεχή δειγματοληπτικό έλεγχο από την παραγωγή μέχρι και την τοποθέτησή της στο ράφι, φτάνει στο καταναλωτή στην ίδια άριστη ποιότητα με αυτή της πιστοποιημένης παραγωγής.

Όλα τα απολυμαντικά προϊόντα KLINEX έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για την απολυμαντική τους χρήση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αδιαμφισβήτητη είναι και η κοινωνική προσφορά της μάρκας KLINEX, τόσο μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων που διανέμονται κατά διαστήματα στους καταναλωτές, όσο και μέσω προγραμμάτων υποστήριξης ενημερωτικών ενεργειών για την υγεία των καταναλωτών.

Σταθερή στις υποσχέσεις της να «Καθαρίζει – Λευκαίνει – Απολυμαίνει», με συνεχή ανανέωση και εξέλιξη, αλλά και αδιαπραγμάτευτη άριστη ποιότητα διαχρονικά, η ΧΛΩΡΙΝΗ® KLINEX έχει χτίσει μία σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, που ξέρουν μια ΧΛΩΡΙΝΗ® και «αυτήν εμπιστεύονται».

Info
Ελαΐς-Unilever Hellas ΑΕ
Brand Building Manager HHCs & DW: Νατάσα Ματσιτέλη
Brand Building Manager KLINEX: Όλγα Σταυριανίδου
Διεύθυνση: Χειμάρρας 8, 15125 Μαρούσι Αττικής
Τηλ.: 210 6304500, Fax: 210 6304501
Web sites: www.unilever.grwww.klinex.gr