Μετά την αποχώρηση της Sainsbury’s από το joint venture με την αλυσίδα Netto στις αρχές Ιουλίου, περίπου 400 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εργασία. Οι 100 είναι υπάλληλοι γραφείου, που μπορεί να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις στη Sainsbury’s ή στη μητρική εταιρεία Dansk Supermarked Group, ενώ οι 300 είναι εργαζόμενοι στα καταστήματα και πιθανότατα θα απολυθούν.

Η αποχώρηση της δανέζικης αλυσίδας θα είναι η δεύτερη αποχώρηση από τη χώρα, σε περίοδο έξι ετών. Τα 16 καταστήματα της εκπτωτικής αλυσίδας βρίσκονται όλα στη βόρεια Αγγλία και πρόκειται να κλείσουν τον προσεχή Αύγουστο, δύο μόλις χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Sainsbury’s και Dansk Supermarked Group (επένδυση ύψους 25 εκατ. λιρών Αγγλίας). Η κίνηση αυτή της Sainsbury’s εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του Home Retail Group, της μητρικής της Argos, που θα στοιχίσει 1,4 δισ. λίρες και προβλέπεται να απορροφήσει σημαντικούς πόρους.

Όπως δήλωσε ο Mike Coupe, Chief Executive της Sainsbury’s, για την επιτυχία του joint venture με τη Netto θα έπρεπε να γίνουν επενδύσεις στην επέκταση του δικτύου, γεγονός που θα απαιτούσε, ιδιαίτερα στην εποχή που το κόστος της γης είναι ιδιαίτερα υψηλό, σημαντικούς πόρους. Σε αυτό το πλαίσιο, η αλυσίδα αποφάσισε να επικεντρωθεί στο βασικό της δίκτυο και στις ευκαιρίες που θεωρεί πως δημιουργεί η νέα εξαγορά. Παράλληλα, σχολίασε πως «η αγορά των τροφίμων έχει εξελιχθεί σημαντικά από την εποχή που η Sainsbury’s διερευνούσε τη συνεργασία της με τη Netto».

Πρόκειται για τη 2η αποτυχημένη προσπάθεια της Netto να εδραιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το 2010 πούλησε τα 200 καταστήματά της στην Asda.