Σε κίνηση καλής θέλησης προχώρησε η COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς αποφάσισε να «ανοίξει» χιλιάδες ψυγεία της στον ανταγωνισμό.

Σε κίνηση καλής θέλησης προχώρησε η COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς αποφάσισε να «ανοίξει» χιλιάδες ψυγεία της στον ανταγωνισμό. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να εφεσιβάλλει την απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,93 εκατ. ευρώ για την καταστρατήγηση των όρων του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με επιστολή της προς τους λιανοπωλητές τους οποίους έχει εφοδιάσει με ψυγεία που φέρουν το σήμα της, η εταιρεία αίρει τον όρο της αποκλειστικότητας στη χρήση τους, επιφυλασσόμενη να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις ανάλογα με την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι η άρση της αποκλειστικότητας αφορά μόνο τους λιανέμπορους-συνεργάτες της οι οποίοι διαθέτουν ένα μόνο ψυγείο.

Στη σχετική επιστολή της τονίζεται ότι η εταιρεία «δεν θα εφαρμόζει τη ρήτρα στη σύμβαση χρησιδανείου που αφορά στην αποκλειστική χρήση των ψυγείων της για την τοποθέτηση των προϊόντων της», ενώ επισημαίνεται ότι η απόφασή της ισχύει έως ότου τα αρμόδια δικαστήρια εκδώσουν την οριστική τους απόφαση.