Ματ με τρεις κινήσεις στο ράφι με τα γάλατα πέτυχε η Αφοί Βερόπουλοι. Η πρώτη έγινε πριν από μήνες με το λανσάρισμα του φρέσκου γάλακτος Αγνό σε προνομιακή τιμή, η δεύτερη με την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση του αυστριακού γάλακτος μακράς διάρκειας Alpiland και η τρίτη, που ανακοινώθηκε προ ημερών, με την αποκλειστική εισαγωγή του επίσης αυστριακού βιολογικού γάλακτος Schardinger, που παράγεται από την ίδια γαλακτοβιομηχανία, την Berglandmilch. Στο μεταξύ η εταιρεία έχει δρομολογήσει συνεργασία με την Eurobank, σχετικά με τη διενέργεια αγορών από τα καταστήματά της με πιστωτική κάρτα της Eurobank.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Βερόπουλος, κ. Νίκος Βερόπουλος, μετά τη θετική αποδοχή του φρέσκου γάλακτος της Αγνό από το καταναλωτικό κοινό, ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η αποδοχή του γάλακτος μακράς διάρκειας Alpiland, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην κατηγορία του πήρε το 44% των πωλήσεων της αλυσίδας, καθώς επίσης το 18% στο σύνολο των πωλήσεων γάλακτος της Αφοί Βερόπουλος και το 1,5% του συνόλου της αγοράς.

Τα στοιχεία αυτά μαρτυρούν ότι στην αγορά του γάλακτος μπορεί να υπάρξουν συνολικές ανατροπές, εφόσον η οργανωμένη λιανική αποφασίσει να αναβαθμίσει τον ρόλο της, ξεφεύγοντας από τις απλές συμφωνίες προμήθειας γαλακτοκομικών προϊόντων με τη βιομηχανία.

Η Αφοί Βερόπουλοι, πάντως, “κίνησε τα νήματα” αλλάζοντας την εικόνα στο ψυγείο με τα γάλατα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες κινήσεις μελετά και για άλλες δύο κατηγορίες προϊόντων ψύξης: τα γαλακτοκομικά -ειδικότερα, τα γιαούρτια- και τα τυροκομικά. Και για τις δύο αυτές κατηγορίες η αλυσίδα θα συνεργαστεί με την Berglandmilch, στην προοπτική της αποκλειστικής εισαγωγής και νέων κωδικών.

Σε ό,τι αφορά στο βιολογικό γάλα Schardinger, αξίζει να τονιστεί ότι στην Ελλάδα τιμολογείται στα 0,99 ευρώ το λίτρο, όσο δηλαδή και στην Αυστρία απ’ όπου προέρχεται. Το γεγονός αυτό μαρτυρά ότι η Αφοί Βερόπουλοι επιβαρύνεται με το κόστος μεταφοράς του προϊόντος από την Αυστρία στην Ελλάδα, θέλοντας να εισέλθει έτσι, όσο πιο επιθετικά γίνεται στην κατηγορία.

Με τη Eurobank

Συνεργασία με την Eurobank έχει δρομολογήσει η Αφοί Βερόπουλοι. Τις επόμενες ημέρες η αλυσίδα θα ανακοινώσει ότι για αγορές που θα γίνονται από το δίκτυό της με πιστωτική κάρτα της Eurobank, ο πελάτης της θα λαμβάνει επιστροφή χρημάτων που θα αντιστοιχούν το 2% του ποσού της ταμειακής απόδειξης, τα οποία θα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή για νέες αγορές.

Μέσω της εν λόγω συνέργιας, η Αφοί Βερόπουλοι θα επιδιώξει να αυξήσει τις αγορές, την πιστότητα και την επισκεψιμότητα όσων πελατών της είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας Eurobank.