Την ανοδική πορεία της συνεχίζει η Σκλαβενίτης, που παρά τα προβλήματα της αγοράς έκλεισε το 2010 με αύξηση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών της, ενώ σε ανάπτυξη προσβλέπει η διοίκησή της και φέτος. Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της το 2010 αυξήθηκε στα 1,191 δισ. ευρώ, έναντι 1,153 δισ. ευρώ το 2009, ενώ ανοδικά κινήθηκε και η κερδοφορία της.

Tα μικτά κέρδη της πέρυσι ανήλθαν στα 296,3 εκατ. ευρώ, έναντι 286,8 εκατ. ευρώ το 2009. Αύξηση κατά 36% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τα οποία ανήλθαν πέρυσι στα 30,6 εκατ. ευρώ από 22,5 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ ανοδικά κατά 18% κινήθηκαν και τα κέρδη μετά φόρων τα οποία διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 14,1 εκατ. ευρώ, έναντι 11,995 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εταιρική χρήση.

Κατά την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Σκλαβενίτης αισιοδοξεί ότι θα συνεχίσει η ανοδική πορεία της εταιρείας και ήδη οι πρώτοι μήνες του έτους εξελίχθηκαν με ρυθμούς λίγο υψηλότερους του πληθωρισμού. Η αλυσίδα συνεχίζει να βασίζει τη στρατηγική της στις ανταγωνιστικές τιμές, την υψηλή πιστότητα που χαρακτηρίζει το πελατειακό της κοινό και τις κινήσεις επέκτασης του δικτύου της, που ειδικότερα φέτος είναι εξαιρετικά δυναμικές, λόγω κυρίως των πολλών εξαγορών καταστημάτων από το δίκτυο της Ατλάντικ.

Συνολικά η Σκλαβενίτης στους μήνες που προηγήθηκαν εξαγόρασε 11 σημεία πώλησης εκ των οποίων τα 7 έχουν ήδη αλλάξει όψη και λειτουργούν υπό τις προδιαγραφές της αλυσίδας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας, της Κυψέλης, της Αλσούπολης, των Αμπελοκήπων, των Ιλισίων και του Κορωπίου. Πέραν αυτών, όμως, η Σκλαβενίτης φέτος δρομολογεί και τη λειτουργία δύο δικών της νέων σημείων πώλησης, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νέων σούπερ μάρκετ σε 13. Ωστόσο, σε ένα από τα 11 καταστήματα της Ατλάντικ θα μεταστεγαστεί κατάστημα της Σκλαβενίτης, οπότε τα νέα σημεία πώλησης της αλυσίδας είναι επί της ουσίας 12.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εξαγορά των 11 καταστημάτων της Ατλάντικ από τη Σκλαβενίτης οδήγησε στη διάσωση περίπου 240 θέσεων εργασίας (η εταιρεία δεν απέλυσε κανέναν από τους εργαζόμενους της Ατλάντικ).

Ωριμάζει η απόφαση για το Logistics Center
Πέρα όμως από τις επενδύσεις που διενεργεί η εταιρεία για την επέκταση του δικτύου της συνεχίζει να μελετά το project που προβλέπει την οργάνωση, στην Αττική, νέων κεντρικών αποθηκών. Όλα δείχνουν ότι η πολυαναμενόμενη επένδυση δεν θα αργήσει να υλοποιηθεί. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της αλυσίδας στην Αθήνα επαρκούν πλέον για ακόμη 10 ως 15 νέα καταστήματα. Κατά συνέπεια η διοίκηση της Σκλαβενίτης καλείται να λάβει σχετικά άμεσα τις αποφάσεις της, δεδομένου ότι η κατασκευή ενός μεγάλου κέντρου logistics απαιτεί έναν ως δύο και αρκετούς μήνες, προκειμένου να εξοπλιστεί και να προγραμματιστεί, ώστε να ανταποκρίνεται χωρίς σοβαρά προβλήματα στις ανάγκες του δικτύου πωλήσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η διοίκηση της Σκλαβενίτης αναζητεί χώρους για το κέντρο logistics σε δύο περιοχές, στο Μαρκόπουλο και στον Ασπρόπυργο, χωρίς να αποκλείονται άλλες περιοχές της Αττικής, στον βαθμό που εντοπιστούν πρόσφορα ακίνητα για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Σκλαβενίτης πρόκειται να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της για το ακίνητο στο οποίο θα οργανώσει το κέντρο logistics εντός του 2011 ή το αργότερο το 2012. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αμέσως μετά να αρχίσει να ερευνά σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης του δικτύου της εκτός των πυλών της Αθήνας.