Ειλημμένη απόφαση της διοίκησης της Korinthian Foods αποτελεί η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που θα την κάνει την πρώτη εταιρεία από τον κλάδο της βιομηχανικής εστίασης που μπαίνει στο Χρηματιστήριο.

«Η προοπτική εισαγωγής στο Χρηματιστήριο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Korinthian Foods, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή και για τον κλάδο μας», δήλωσε σχετικά ο Ηλίας Κακογιάννης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korinthian Foods, προσθέτοντας: «Η συμμετοχή μιας ευρύτερης ομάδας επενδυτών, η έκθεση στην κεφαλαιαγορά και οι δυνατότητες που απορρέουν από την αξιοποίησή της, αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στις οικονομικές τις επιδόσεις και τις προοπτικές της. Ταυτόχρονα, θα οδηγήσει την εταιρεία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης εταιρικής διακυβέρνησης με άμεσα οφέλη στη λειτουργικότητα και τη διαφάνεια».

Σημειώνεται ότι η Korinthian Foods ιδρύθηκε το 2004 στον Σολομό Κορινθίας και διατηρεί ένα ευρύ πελατολόγιο σε αρκετές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα προμήθειας τροφίμων και αναγκών σίτισης χιλιάδων ανθρώπων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, διάφορους φορείς κεντρικής διοίκησης και στρατιωτικές μονάδες, καθώς και άλλους χώρους όπου δημιουργούνται ανάγκες μαζικής εστίασης. Το 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 8,3 εκατ. ευρώ.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter