Το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής, ίσως και ολόκληρης της βαλκανικής καφεστίασης δείχνει η ρουμανική αλυσίδα Ted’s Coffee Co. Η Ted’s Coffee Co. ιδρύθηκε το 2013 και διαθέτει συνολικά 44 καταστήματα στη Ρουμανία, με στόχο να φτάσει τα 50 συνολικά στη χώρα μέχρι το τέλος του 2023.

Πρόσφατα άνοιξε στην περιοχή Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου το πρώτο νέο κατάστημα της στρατηγικής και του concept On-The-Go. Η νέα στόχευση περιλαμβανει την αναζήτηση ακινήτων και καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα και περιοχές με πολλά καταστήματα και γραφεία. Οι προδιαγραφές αφορούν ακίνητα εμβαδού 20 έως 40 τ.μ., δίχως να απαιτείται χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Υπάρχει η ελευθερία τα επιλεγόμενα καταστήματα να μη διαθέτουν καν τέταρτο τοίχο, αλλά να είναι απευθείας ανοικτή η μπάρα σερβιρίσματος καφέ προς το κοινό. Μιλάμε δηλαδή για καταστήματα παρασκευής καφέ, δίχως το κομμάτι της εστίασης.

«Για την ανακατασκευή των χώρων, με εμβαδό 30 τ.μ. κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εταιρείας μας, υπολογίζουμε πως χρειαζόμαστε περίπου €35.000 για κάθε κατάστημα. Μέσα από το νέο “μονοπάτι” ανάπτυξης, μπορούμε να υπολογίζουμε ότι θα πιάσουμε τον κρίσιμο αριθμό των 100 καταστημάτων για την αλυσίδα μέχρι το τέλος του 2026», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ted’s Coffee Co, Βάσι Αντρέικα.

Άλλωστε, η αλυσίδα ψιλικών και καφέ, Zireto, έχει ήδη ανοίξει 50 τέτοια καταστήματα σε ολόκληρη τη Ρουμανία από τις αρχές του 2023.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter