Στις αρχές Δεκεμβρίου η Amazon αποκάλυψε τα σχέδιά της για δημιουργία καταστήματος convenience που θα λειτουργεί χωρίς ταμεία! Το Amazon Go θα λειτουργήσει στις αρχές του 2017 στο Seattle.

Οι πελάτες του καταστήματος θα κατεβάζουν στο κινητό τους τη σχετική εφαρμογή της Amazon, που θα καταγράφει κάθε προϊόν που παίρνουν από το ράφι και θα τους χρεώνει το αντίστοιχο ποσό των αγορών στον λογαριασμό τους, τη στιγμή της εξόδου από τον χώρο πώλησης. Η συγκεκριμένη λύση στηρίζεται σε έναν συνδυασμό τεχνολογιών, και κυρίως στη χρήση ειδικών αισθητήρων, που επιτρέπουν την καταγραφή των προϊόντων που παίρνει ο πελάτης από το ράφι, αλλά και αυτών που επανατοποθετεί σε αυτό. Σήμερα, το κατάστημα λειτουργεί σε πιλοτική φάση, καθώς οι υπάλληλοί του εκπαιδεύονται στη χρήση της νέας τεχνολογίας και την τεστάρουν.

Το κατάστημα έχει χώρους πώλησης περίπου 170τμ. Πρόκειται για ένα μικρό κατάστημα, με ευρεία γκάμα προϊόντων ready to eat, που θα ετοιμάζονται καθημερινά ώστε να είναι φρέσκα, κιτ με έτοιμα γεύματα για δύο άτομα, είδη παντοπωλείου και επιλογές προϊόντων, όπως παραδοσιακά τυριά και χειροποίητες σοκολάτες.