Τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων από όλες τις Εισαγγελίες της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, για τη διερεύνηση καταγγελιών σχετικών με κρούσματα νοθείας, κερδοσκοπίας και παράνομων «ελληνοποιήσεων» γαλακτοκομικών προϊόντων και αμνοεριφίων, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιος Μπόμπολης.

Με έγγραφο που απέστειλε στις Εισαγγελίες Θεσσαλονίκης, Κατερίνης, Κιλκίς, Γιαννιτσών, ‘Εδεσσας, Βέροιας, Χαλκιδικής και Σερρών, ο κ. Μπόμπολης ζητά να διερευνηθεί η βασιμότητα ή όχι των καταγγελιών παραγωγών, που μιλούν για αμφιβόλου ποιότητας κρέατα από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Τουρκία, που διατίθενται έναντι υψηλού τιμήματος στην εγχώρια αγορά ως ντόπια προϊόντα.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών προκάλεσαν καταγγελίες παραγωγών, στις οποίες, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για νοθεία στην παρασκευή της φέτας. Επιτήδειοι χρησιμοποιούν γάλα σε συμπυκνωμένη μορφή, ή ακόμη και γάλα σε σκόνη προέλευσης Βουλγαρίας, Ρουμανίας και άλλων χωρών, με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι καταναλωτές και να «χρυσοπληρώνουν» κατώτερης ποιότητας προϊόν ως «γνήσια ελληνική φέτα».