Η αλυσίδα πρόκειται να προωθήσει κάρτα πιστότητας (Dia Club), η οποία θα τεθεί σε ισχύ πιλοτικά από τον ερχόμενο Νοέμβριο σε 10-15 επιλεγμένα καταστήματά της. Από τις αρχές του 2003 το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυό της. rnΗ DIA ήδη ολοκλήρωσε τη δημιουργία ειδικών τμημάτων για τη διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε όλες τις μονάδες της, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία σχεδιάζει να αναλάβει και για την αγορά κρέατος.

Σε τέσσερις βασικούς άξονες στηρίζει φέτος την εμπορική της πολιτική η DIA, με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω την ποικιλία των κωδικών της με νέες κατηγορίες αγαθών, αλλά και να ενισχύσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις σχέσεις της με το πελατειακό κοινό.

Ειδικότερα η αλυσίδα ολοκλήρωσε ήδη σε όλα τα καταστήματά της τη δημιουργία ειδικών τμημάτων για τη διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία σχεδιάζει να αναλάβει και για την αγορά κρέατος. Πριν από το τέλος του έτους θα δρομολογήσει την εγκατάσταση σύγχρονων ψυγείων σε κάθε μονάδα της, τα οποία θα φιλοξενήσουν φρέσκα κρέατα σε τυποποιημένη μορφή, καθώς και προϊόντα κοτόπουλου. Με τις δύο προαναφερόμενες πρωτοβουλίες η DIA θα αναπτυχθεί στο σύνολο των κωδικών που αφορούν σήμερα τα τρόφιμα, ενώ αμέσως μετά θα επεκταθεί δυναμικότερα και στα non food προϊόντα, μέσω της ενίσχυσης του τμήματος με τις ηλεκτρικές συσκευές. Το σχετικό business plan προβλέπει τη δημιουργία τμημάτων bazaar με λευκές και μαύρες (μικρές) ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και με εργαλεία που χρησιμοποιούνται για επισκευές στο σπίτι (do it yourself).

Η τελευταία πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει φέτος η DIA προς υποστήριξη της εμπορικής πολιτικής της αφορά στην προώθηση κάρτας πιστότητας που θα φέρει τον τίτλο Dia Club και θα τεθεί σε ισχύ πιλοτικά από τον ερχόμενο Νοέμβριο σε 10-15 επιλεγμένα καταστήματά της. Σύμφωνα με στελέχη της, από τον Ιανουάριο του 2003 η αλυσίδα θα έχει αναπτύξει πλήρως και σε όλο το δίκτυό της την Dia Club, για την υποστήριξη της οποίας, όπως τονίζεται, απαιτούνται μεγάλες παρεμβάσεις στη μηχανοργάνωση του δικτύου πωλήσεων.

Τέλος σημειώνεται ότι στον τομέα των private label κωδικών η DIA διαμόρφωσε μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων εμπλουτισμένη με όλα τα απαιτούμενα αγαθά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή που έχουν σήμερα οι πωλήσεις των private label κωδικών στα ετήσια έσοδα της αλυσίδας, η οποία σε ποσοστιαία βάση διαμορφώνεται στο 50% του συνολικού τζίρου.