Ο Σπύρος Καράλης, Μέλος Δ.Σ. και Διαχειριστής της γαλακτοβιομηχανίας Καράλης ΑΕ, μίλησε στο FOODReporter, αναδεικνύοντας τη δυναμική της εταιρείας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Αναλυτικότερα, η εταιρεία προβλέπει αύξηση τζίρου κατά 15% για το 2024, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις εξαγωγές, οι οποίες αποτελούν το 55% του συνολικού τζίρου. Σημαντική θέση κατέχει η φέτα με 40% του συνόλου, ενώ η γραβιέρα και η κεφαλογραβιέρα μοιράζονται από 20% η καθεμία.

Επέκταση των εξαγωγών σε Γαλλία και Ιταλία
Η Καράλης Α.Ε. επεκτείνει περαιτέρω την εξαγωγική δραστηριότητά της στις αγορές της Γαλλίας και της Ιταλίας, με νέα συνεργασίες που θα εκκινήσουν το 2025. Σύμφωνα με τον κ. Καράλη, οι Ιταλοί καταναλωτές αναζητούν αυθεντικά προϊόντα, όπως η ελληνική φέτα, γεγονός που ενισχύει τη ζήτηση. Παρά τις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης και την ακρίβεια στην πρώτη ύλη, ο κ. Καράλης σημείωσε ότι οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν πιστοί στα ελληνικά προϊόντα. «Πολλοί περίμεναν κάμψη στις πωλήσεις, όμως τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο.

Ο Έλληνας θέλει να στηρίζει τις επιχειρήσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της χώρας του, ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων. Αναφορικά, η Καράλης Α.Ε., η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής Κεφαλογραβιέρας Π.Ο.Π., συνεχίζει να επεξεργάζεται πρόβειο γάλα από την Ήπειρο, παράγοντας τα παραδοσιακά τυριά της περιοχής. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται προϊόντα όπως κεφαλογραβιέρα, φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ανθότυρο, μυζήθρα, καθώς και παραδοσιακό και στραγγιστό γιαούρτι, γαλοτύρι και φρέσκο πρόβειο βούτυρο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter