Το «παρών» στην έκθεση FOOD EXPO έδωσε για μία ακόμα χρονιά η Kapelis Packaging, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες λύσεις συσκευασίας της, με αιχμή τα «αεροστεγή», φιλικά προς το περιβάλλον σκεύη Halopack©. Μία λύση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά, καθώς τόσο οι βιομηχανίες τροφίμων όσο και οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Όπως δήλωσε στο FOODReporter ο Ρωμανός Καπέλης, Business Development, Kapelis Packaging, η τάση αυτή είναι πολύ ισχυρή ειδικά στους νέους ανθρώπους, όπου η μεταστροφή σε πιο «πράσινες» συνήθειες είναι πλήρης και έτσι οι νεότεροι σε ηλικία καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στο φαγητό τους, αλλά και στη συσκευασία που το περιέχει.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Στην έκθεση μας επισκέφθηκαν και υπάρχοντες πελάτες, αλλά βλέπουμε ενδιαφέρον και για κάποια νέα projects. Νομίζω πως η τάση της αγοράς κλίνει προς την οικολογία», τόνισε ο κ. Καπέλης. Σημειώνεται ότι τα χάρτινα σκεύη Halopack© παράγονται στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, εντός απομονωμένου χώρου, όπου εφαρμόζεται υπερπίεση αέρα, ώστε να μην υπάρχει είσοδος σκόνης και μικροοργανισμών καθώς και σε σταθερές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας, μετά από επένδυση ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αυτού του ειδικού χώρου.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter